گروه کوهنوردی آوا
گزارش صعود به قلل ایران

اطلاعیه / قابل توجه مسئولین بخش های جستجو و نجات استان‌ها انعقاد تفاهم نامه همکاری فدراسیون با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر واژه کوهستان یا قبرستان: شاهوار ۱۷.۱۲.۹۷ یخ نوردی دره هملون ۲۸.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ نجفدر به هاره قسمت سوم تصاویر نجفدر به هاره قسمت دوم تصاویر نجفدر به هاره قله برج ۱۰.۶.۹۷ تصاویر قله پاشوره ۲۲.۴.۹۷ دوره نجات فنی دهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمالی تهران برگزار شد خط الراس ریزان.پرسون.اندار.۹۷۰۳۰۱۸ مصوبات نهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران: دهمین شماره گاهنامه «صعود» منتشر شد مصوبات هشتمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران


غذایی مفت در کوهستانی زیبا:

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کسانی که مایل باشند یک پرس غذای مفت همراه با یک دسر «بستنی» در رستورانی که دیدگاهی بسیار زیبا و شگفت انگیز دارد، میل نمایند می توانند از این فرصت استثنایی استفاده کنند. تنها شرط این کار این است که «شجاع» باشند.

اول با این تله کابین باید به ابتدای مسیر بروید:

از اینجا مسیر را دنبال کنید: . . . . . . .

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 91، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : پنج شنبه 10 اسفند 1391

درخت­کاری و بازدید از رودخانه­ی جاجرود

 

درخت­کاری و بازدید از رودخانه­ی جاجرود

 

به مناسبت روز جهانی حفاظت از رودخانه­ها و روز درخت­کاری

18اسفند 1391

14 مارچ (24 اسفند) از سوی منتقدان سدسازی و طرفداران جریان طبیعی رودها به عنوان «روز جهانی حفاظت رودها» نامیده شده است. رودخانه­ها که خاستگاه اصلی­شان کوهستان است، از عناصر مهم شکل دهنده ی زیست­بوم­ها هستند. در این راستا گروه دیده­بان کوهستان (دکا)، از اعضا و همه­ی علاقمندان دعوت می­کند برای گرامی­داشت روز جهانی حفاظت از رودخانه­ها در برنامه ی بازدید از رودخانه جاجرود و درخت­کاری در منطقه­ی پارک غزال (جاده­ی جاجرود) یا منطقه ی تلو (بسته به برنامه ریزی اداره ی کل منابع طبیعی استان)در روز 18 اسفند شرکت نمایند. در این برنامه موسسه­ی سنستا (Cenesta) و استادانی هم­چون خانم ظفرنژاد پژوهشگر حوزه­ی آب و مهندس محمد درویش عضو هیأت علمی مؤسسه­ی تحقیقات جنگل­ها و مراتع، یاری­گر ما خواهند بود.

 

محتوای برنامه

بازدید از رودخانه جاجرود

پاکسازی اطراف رودخانه

درخت­کاری

درختکاری در منطقه پارک غزالی و بازدید از رودخانه جاجرود

وسایل مورد نیاز: غذای سبک، آب، کفش مناسب پیاده­روی، بادگیر و...

محل حرکت: دفتر انجمن

زمان: جمعه 18 اسفند، از ساعت 6 صبح تا 8 عصر

روش ثبت‌نام: تماس با ایمیل دکا (iranmountainwatch@gmail.com) یا تلفن انجمن کوه‌نوردان ایران (66712243)

توجه: در همین راستا، گروه دیده­بان کوهستان در روز 14 اسفند از ساعت 5 تا 8 عصر کارگاه آشنایی با درخت و درخت­کاری را در دفتر انجمن کوه نوردان ایران برگزار می­کند

مریم عطاریه

سرپرست برنامه

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : پنج شنبه 10 اسفند 1391

در کوهستان چه بپوشیم؟؟؟؟؟

 

در کوهستان چه بپوشیم:


 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: پوشيدن لباس را می توان به 4دسته تقسیم نمود که 2 دسته از آن پوشاک اولیه که به شرایط آب و هوایی بستگی دارد و 1 دسته از آن پوشاک ثانویه که پوشاک اضافی و ضروری به حساب می آیند که در هر شرایطی باید آن ها را به همراه داشته باشیم البته اين نوع لباس پوشيدن به قدرت و توانايي فرد و در چه فصلی و به چه ارتفاعی رفتن بستگی دارد.

1 .كوهنوردي در هواي گرم: زیر پوش نخی- تیشرت آستین دار -شلوار کتان . همیشه دو عدد تیشرت به همراه داشته باشید که در صورت عرق کردن ، خیس شدن آن را عوض کنید.

2. كوهنوردي در هواي خنك : زیر پوش نخی- تیشرت آستین دار -شلوار کتان همیشه دو عدد تیشرت به همراه داشته باشید که در صورت عرق کردن ، خیس شدن آن را عوض کنید + گتر کوتاه (شن اسکی و گلی) + پانچو (بارش ناگهانی باران) + یک سری البسه اضافی که برای مثال داشتن بادگیر و شلوار دو پوش که از جنس شمعی یا پلیستر است برای تمام فصول مناسب می باشد

3.كوهنوردي در هواي کمی سرد: بلوز استرچ-شلوار استرچ-پیراهن وشلوار پلار معمولی -کلاه پلار -دستکش بافتنی پشمی یا پلار – جوراب بافتنی پشمی



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 8 اسفند 1391

کوهپیمایی روستای هاشمک(ابسرد) تا روستای چنداب (گرمسار)


بنام خدای مهربان

ما فاتحان خام فتحهای بی فایده نیستیم ، حکایت ما ، حکایت بازجستن روزگار وصل است. دراین دیرگاه دورماندن از اصل خویش ؛دراین هجوم تکنولوژی دردسر ساز وجنگ طلب ، کوهنوردی عشق به طبیعت است . عشقی به پاکی چشمه سار ، به سبزی جنگل ، به نیلگونی دریا، به صلابت سنگ، به لطافت گل ، به فروتنی خاک ،‌ به سپیدی برف ، به توفندگی طوفان ، به سبکی نسیم وبه سنگینی کوه.

 برای دیدن بقیه عکسها به ادرس زیر مراجعه نمایید

 

http://ali-asgari1355.loxblog.ir/

 ادامه مطلب رو ببینید

 

 

نام برنامه: پیمایش مسیر از روستای هاشمک(ابسرد) تا روستای چنداب و بهرود (گرمسار)

سرپرست : مریناز دواچی

عکاسان : علی عسگری و مریناز دواچی

همنوردان:

آقایان : هادی احمدی، مقدم،جعفرپور،رحمان رفیقی،سید احمد حسینی،محمد کردستانی وامیر مهدی کیا

خانمها : مریناز دواچی،سمیه حسینی،ویدا جوراب دوزها

هزینه:هر نفر پانزده هزار تومان

امکانات در طول مسیر وجود ندارد و برای تهیه مایحتاج خود، باید از شهر دماوند تهیه نمود.انتن موبایل در اول مسیر وجود دارد وبعد از عبور از دکل محلی،موبایل انتن ندارد(حدود دو ساعت). آب در طول مسیر تقریبا به فاصله سه ساعت از هم وجود داره و نگرانی جهت تهیه آب وجود نداره.منطقه کاملا بکر بود و در طول مسیر کسی را ندیدم بجز دوتا سگ که تا اخر برنامه، ما رو همراهی کردند. اگر گروهی قصد دارد مسیر رو بره حتما از راهنمای مجرب استفاده کنه،چون یک اشتباه کوچک معلوم نیست از کجا سر دربیاره.و هیچ کس  نمیتونه بهش کمک کنه.بجز خدا.. در هر صورت گروه کوهنوردی آوا،امادگی لازم جهت همکاری با گروههایی که قصد کوهپیمایی از این مسیر را دارنداعلام میکند.با آرزوی موفقیت برای همه ورزشکاران...




 

قله قوچ از شمال به جاده فيروزكوه و از جنوب به منطقه ايوانكي محدود مي شود . مجموعه ارتفاعات كوهستان قوچ به صورت شرقي غربي با قلل متعدد و متنوعي حد فاصل دوبخش کيلان و پارچين قراردارد كه مرتفع ترين آن كوه قوچ در جنوب شرقي روستاي هاشمك مي باشد .

راه دسترسی به قله : برای رسیدن به مبداء صعود قله قوچ از تهران به سمت شرق ، جاده فیروزکوه ، قبل از آبسرد ، تابلو روستای هاشمک ، تابلو محمودیه ، سمت راست ، و در ابتدای جاده توقف نموده و دقیقا به سمت جنوب کوه پیمایی را آغاز می کنید .از روی قله قوچ این گرا ها را با قطب نما بدست آوردیم ، قله دماوند در 360درجه ، قله توچال در 295 درجه و دکل مخابراتی در گرای 100 درجه ثبت شد

.پایان مسیر ما

روستای چنداب  و روستای بهورد

در ابتدای حوزه استحفاظی اداره کل از سمت تهران و در60 کیلومتری گرمسار واقع شده،شهرستان گرمسار، بخش ایوانکی، دهستان ایوانکی، ۱/۲ کیلومتری جنوب غرب روستای چنداب می باشد.

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 91، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : دو شنبه 7 اسفند 1391

امامزاده هاشم کلاس بهمن 27/11/91

بنام خالق کوهها

کلاس بهمن شناسی

استاد : مجید درودگر

جای همه دوستان واقعا خالی بود. این هم گزارش تصویری

برای دیدن بقیه عکسها ادامه مطلب رو ببینید

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 91، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : چهار شنبه 2 اسفند 1391

راهنماي كرامپون

 

راهنماي كرامپون

كرامپون: ابزاري است كه براي نصب به زير كفش ها هنگام پياده روي و صعود طراحي شده و به طور ويژه براي استفاده روي برف و يخ ساخته شده است. كرامپون از صدمه به پا و كفش جلوگيري و كشش بهتري را روي سطوح لغزنده ايجاد مي كند.

كرامپون:

كرامپون هانيروي قابل توجهي را براي كمك به هدايت درعوارض ضخيم و متراكم تامين مي كنند.

برخي كرامپون ها انعطاف ناپذير و برخي انعطاف پذير هستند، انتخاب آنها بستگي به نوع كفشي دارد كه مي يپوشيد. برخي از آنها داراي امكانات خاص مقابله با برف اس مثل بشقابك هاي جلوگيري از توده شدن برف كه از پلاستيك ABS ساخته شده و از توده شدن برف زير كرامپون ها جلوگيري مي كنند. كرامپونهايي هم هستند كهخ براي صعودهاي خاص طراحي شده اند و داراي شاخك هايي هستند كه در شكاف هاي كوچك كوه قرار مي گيرند و يا شاخكهاي جلوي آنهامي توانند يح هاي فشرده رابشكافند و در آن فرو روند.

سازگاري كرامپون و كفش- انتخاب

كرامپون ها انعطاف ناپذيري و انعطاف پذيري متنوعي دارند. اگر كرامپوني را انتخاب كنيد كه سفتي و انعطاف آن درست نباشد مثلا كفشي بپوشيد كه فني نباشد يا زيدي انعطاف پذير باشد كرامپون شما متلاشي خواهد شد.

همين طور اگر كرامپون ها برايكفش ها بزرك باشد پاها تعيير وضعيت پيدا كرده و اين مي تواند از سويي خطر افرين و يا در خفيف ترين شكل به قوزك ها آسيب برساند.

آيا كفش كوهنوردي داريد؟

اگر كفشي نداريد و مي خواهيد كرامپون ها را بعدا خريداري كنيد در اين صورت كفشي كه نياز داردي نوع B2 خواهد بود. اين كفش انعطاف پذيري زيادي دارد و ميتوانيد كرامپون هاي نوع C1 , C2 را روي آن بپوشيد و به شما امكان مي دهد سبك صعود خود را قبل از رفتن به سراغ كفش كوهنوردي نوع B3 آزمايش كنيد.

اگر در اين مورد شك داريد اطلاعات بهتر را مي تواندي از متخصصان و مربيان مجرب كسب كنيد آنها خوشحال مي شوند در مورد بهترين نوع كرامپون و كفش براي مسيري كه قصد صعود داريد به شما مشاوره بدهند

رده بندي كرامپون ها

كرامپون نوع C1

C1 اشاره به نوع انعطاف پذيري كرامپون دارد كه مناسب كفش رده  B1 است.

كرامپون نوع C2

C2 اشاره به نوع انعطاف پذيري كرامپون داردكه مناسب كفش رده  B2 است.

كرامپون نوع C3

C3 اشاره به نوع انعطاف پذيري كرامپون داردكه مناسب كفش رده  B3 است.

به خاطر سپردن نوع كرامپون موردنياز

·    به ياد داشته باشدي كه رده انعطاف پذيري كرامپون ها وكفش ها از B ،(1) C شروع مي شود.... و ميزان انعطاف پذيري (C2)(B2) كمتر و (B3) (C3) سفتي نهايي آنهاست كمي مانند انساني كه پيرتر مي شود.

·          كفش هاي نوع B  زيادي انعطاف پذير هستند، به جاي آن YAKTRAX را امتحان كنيد.

·          كفش هاي B1  تنها يك نوع كرامپون C1 مي خواهند.

·          براي كفش هاي B2  مي توانيد C1و C2  انتخاب كنيد.

·          براي كفش هاي رده B3  مي توانيد هر كدام از كرامپون هاي C1,C2,C3 را انتخاب كنيد.

كفش ها

B1=C1

B2=C1 OR C2

B3=C1,C2 OR C3

CRAMPON FITTED BOOT RATINGS

 

كفش هاي رده B

اين نوع كفش ها با كرامپون سازگاري ندارد نمونه اين نوع كفش ها، كفش هاي پياده روي است كه بسيار انعطاف پذير و از جنس پارچه هستند.

 كفش هاي رده B1

كفش هاي B2  كفش هايي نيمه سفت هستند كه بهكرامپون هاي C1 يا C2 ( انعطاف پذير يا نيمه سفت ) سازگارند و براي مسيرهاي تابستاني و مسيرهاي با برف كم مناسبند و براي صعود يخ مناسب نيستند.

كفش هاي رده B3

كفش هاي رده B3 كفش هاي سفتي هستند كه در آ،ها مي توان از هر سه نوع كرامپون C1,C2,C3 استفاده كرد و براي مسيرهاي صعود آلپاين بسيار فني و مناسبند. معمولا بسيار سفت هستند و از چرم يا پلاستيك ساخته مي شوند و بسيار سنگين و داراي زيره سخت تر و وسايل حمايتي براي نوك كفش هستند. كفش هاي B3 معمولا آب نبده شده بوده و براي مسيرهاي تابستان زيادي سنگين هستند.

شاخك هاي كرامپون

شاخك ها همان ميخ ها و نوك هاي تيز كرامپون است كه در طول قسمت هاي عمده آن قرار دارند و در عوارض زمين فرو رفته و به شما امكان حركت مي دهند.

شاخك هاي جلويي كرامپون

·    شاخك هاي جلويي، دو شاخ جلووي كرامپون هستند  كه به طور فعال با شن، سنگ و يخ يا صخره درگير مي شوند.

·          در شرايط صعود سخت و مسيرهايي آلپين به شاخك هاي دايمي جلويي نياز خواهيد داشت.

·    اكثر كرامپون ها براي صعودهاي عمومي دو شاخ جلويي رادارند هر چند رد صعود مسيرهاي فني ممكن است تنها يك شاخ جلويي خوب باشد كه هم وزن آن سبك تر است و هم دقت آن بيشتر

شاخك ها:

بدنه اصل كرامپون

·          كرامپون ها نوعا 10 يا 12 شاخك دارند اما كرامپون هايي با 6 شاخك هم وجود دارد.

·    كرامپون هاي 10 شاخك براي اسفتاده در تركينگ و مسيرهاي عمومي مانند مسيرهاي آلپين تابستاني ايده آل هستند.

·    كرامپون هاي 12 شاخك براي مسيرهاي خاص تر طراحي شده اند مانند شيب هاي يخي كه بايد با آنها بر روي اين مسيرها حركت كرده و بايستيد.

·    كرامپون هيي كه شاخك هيا كمتري دارند مانند كرامپون شش شاخك، آنها مي توانند براي زمستان مناسب باشند اما كمتر از كرامپون هاي 10 يا 12 شاخك كاربرد دارند.

تنظيم شاخك هاي كرامپون

·          اكثر كرامپون ها نوك هاي قابل تنظيم دارند و ميتوانيد مطابق نيازتان جاي آنها را تغيير دهيد.

·    شاخك هاي كرامپون ها به دو صورت ثابت و تنظيم شو هستند كه بسته به اين نوع كيفيت آنها را مدولار و غير مدولار مي نامند.

·    شاخك هاي ثابت يا مدولار كرامپون به كفش هانصب گرديده و به شكلي طراحي شده كه عمرشان طولاني باشد و وقتي به طور طبيعي سايش مي يابند مي توان آنها را تيز كرد.

·    كرامپون هايي كه شاخك هاي آنها را ميتوان جدا كرد يا شاخك هاي غير مدولار عمري طولاني نارندو خطر متلاشي شدن مواد در آنهغا بيشتر است اما مي توانيد كرامپون خود راعوض كنيد.

·    براي مسيرهايي كه عوارض زمين در آنها سخت است كرامپون هاي با شاخك هاي غير ثابت بهترين گزينه هستند.

·          كرامپون براي مسيرهاي متنوع توصيه عمومي

خيلي ساده، هر چقدر كفش كوهنوردي شما انعطاف پذير تر باشد كرامپون شما بايد كمتر فني باشد. اين كار براي جلوگيري از آسيب ديدن پاي شماست و هرگز نبايد شانس خود را در استفاده از نوع اشتباهي از كرامپون امتتحان كنيد.

اين توصيه اي عمومي است زيرا صعود يخ ممكن است عناصري از راهپيمايي مسير برفي و صعود كوه ممكن است عناصري از صعود يك آبشار را هم داشته باشد بنابراين هنگام خريد اگر شكي داريد با يك متخصص خبره مشورت كنيد. يخ نوردي و مسيرهاي خاصي مانند صعود آبشار مستلزم كرامپون هاي سفت فني است.

يخ نوردي و مسيرهاي خاصي مانند صعود آبشار مستلزم كرامپون هاي سفت فني است.

·    راهپيمايي در برف وصعودهاي عمومي مستلزم كرامپون انعطاف پذير و لغزشي است كهاز مواد سبكي مانند آلومينيوم ساخته شده اند.

·    مسيرهاي فني و صعودهاي تركيبي مستلزم كرامپون هاي ثابت و سفت است كه از مواد سنگين تر و با دوامتري مثل فولاد ساخته شده اند.

مواد چهار چوب كرامپون استيل و آلومينيوم

كرامپون هاي فولادي

اين نوع كرامپون ها در عوارض سفت و موانع با دوام و طول عمر بيشتري دارند و اين وضعيت آنها را براي كوهنوردي عمومي و كار يخ نوردي مناسب كرده اما وزن آ،ها زياد است و سنگين هستند.

كرامپون هاي آلومينيومي

وزن اين نوع كراميپون ها از نوع فولادي كمتر است و براي استفاده در صعودهاي آلپين و صعودهاي عمومي مناسب هستند اما دوام آ،ها به ويژه در عوارض صخره اي كمتر از كرامپون هاي فولادي است.

بستنن كرامپون

·          كرامپون ها به واسطه يك اهرم پاشنه اي و تسمه پنجه به پا بسته مي شوند.

·    كفش با گودي پاشنه، اهرم پاشنه را محكم نگه مي دارد تا تا از لغزيدن آن جلوگيري كند و يا اگر كفش شما كمتر فني باشد و داراي گودي پاشنه نباشد كرامپون لغزشي مي تواند به پاي شما كمك كند.

·          تسمه قوزك هم ميتواند در ساختار كرامپون استفاده شود تا نيروي بيشتري به آن بدهد

·    هر چقدر تعداد شاخك هايي كه بايد به صورت فيزيكي آنها را ثابت كند. كمتر باشد لغزش آ،ها راحت تر اتفاق خواهد افتاد لذا كرامپون هاي لغزشي از نظر طراحي ضعيف تر از كرامپون هاي نوع دو كاره يا هيبريد هستند كه هم اهرم پاشنه و هم تسمه پنجه دارند.

·    كرامپون در صورتي كه تنظيم باشد به كفشتان فيكس خواهد شد سپس بايد ابتدا كفش خود را در سطحي تخت بگذاريد تا به شاخ هاي كرامپون آسيب نرسد.

·    دقت كنيد كه جلوي كفش در محفظه جلويي كرامپون قرار گيرد و سپس با استفاده از اهرم پاشنه كرامپون را كاملا ببنديد تا روي كفش محكم و ثابت شود.

·          براي تنظيم و ثابت كردن آن از تسمه و سيستم هاي قفل شونده استفاده كنيد تا پايتان در داخل آن محكم شود.

·          بايد بين سفتي بيش از حد و لي بيش از اندازه تعادل ايجاد كنيد.

 



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 1 اسفند 1391

مضرات و اثرات سوء مصرف الکل در ارتفاع


مصرف الکل در ارتفاع و درشرایط کمبود اکسیژن یعنی در ارتفاع بالاتر از 2700 متر از سطح دریا که علائم بیماری های ارتفاع نظیر بیماری حاد کوهستان، ادم ریوی و ادم مغزی بوجود می آید، می تواند عوارض جدی در کوهنورد ایجاد کند.

اثرات الکل در انسان بیشتر ناشی از اثرات آن در سیستم مغزی عصبی می باشد، همچنین الکل در سایر سیستمهای بدن انسان از جمله سیستم گوارشی و کلیه و مجاری ادرار اثرات سوئی دارد.

مضرات و اثرات سوء مصرف الکل در ارتفاع

 

الکل در ارتفاع باعث اثرات سوء و مضر ذیل است:

 

1- مصرف الکل در انسان با اثر بر سیستم مغزی عصبی باعث کاهش تمرکز و هوشیاری می گردد. این اثر در ارتفاع بالا که فرد نیاز به هوشیاری و تمرکز بیشتر دارد باعث اختلال در تصمیم گیری و قضاوت می گردد و می تواند شرایط خطرناکی را برای فرد بوجود آورد.

2- عدم تعادل و توجه از اثرات دیگر الکل در ارتفاع است. این شرایط می تواند در هنگام صعود و فرود بسیار خطرناک باشد و در مواقعی که نیاز به توجه بیشتر را می طلبد باعث سقوط فرد گردد.

3- مصرف الکل می تواند باعث افت فشار خون در فرد گردد. این افت فشار خون به حدی است که فرد بسختی می تواند صعود نماید و در مواقعی در فرود نیز فرد احساس ناتوانی می کند.

4- الکل باعث افت قابل توجه قند خون می شود. در چنین مواردی نیز فرد احساس خستگی مفرط می کند. همراهی افت فشار خون با افت میزان قند خون فرد باعث احساس ناتوانی در صعود و حتی در فرود در فرد می شود.

5- الکل ماده ای دیورتیک یعنی ادرارآور است این اثر در فرد می تواند باعث دفع مایعات بدن و در نتیجه کم آبی مفرط در کوهنورد شود که خصوصا در صعودهای زمستانی می تواند بسیار خطرناک باشد که می تواند زمینه ساز حوادث جدی نظیر سرمازدگی، هیپوترمی، یخ زدگی اندانها و افزایش غلظت خون و خطرات بروز لخته های خومی در بافت های حساس فرد گردد.

6- مصرف الکل در ساعت یا ساعتهای اول باعث ایجاد گرما در فرد می شود، ولی بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت برعکس با بروز انبساط عروقی باعث ازدست دادن گرمای بدن و در نتیجه افت دمای بدن شده و فرد را مستعد هیپوترمی می نماید که چنین شرایطی در فصل زمستان می تواند بسیار خطرناک باشد.

7- در گذشته از الکل جهت امدادرسانی به کوهنوردان گرفتار در سرما در اروپا استفاده می شد ولی امروزه با توجه به مضراتی که در بالا بیان شد چنین چیزی رواج ندارد.

8- در هنگام مصرف الکل فرد بطور ناخودآگاد دچار فراموشی موقت می شود که به آن Blockout می گویند. در این مرحله فرد چیزی بیاد نمی آورد و بعد از پایان اثرات الکل فرد صحنه ها و شرایطی که داشته را فراموش می کند. این مرحله می تواند در وضعیت قضاوت و تصمیم گیری منطقی فرد خصوصا در شرایط خطرناک آب و هوایی بطور مستقیم تاثیر گذاشته و خطرآفرین باشد.

9- الکل می تواند با اثراتی که در سیستم مغزی - عصبی انسان می گذارد باعث اختلال در سیستم بینایی و شنوایی فرد شده و باعث بروز توهم هایی در فرد گردد که در شرایط حساس کوهنورد که نیاز به هوشیاری کامل دارد می تواند بسیار خطرناک باشد.

10- الکل بعلت اثرات سوء آن روی سیستم مغزی - عصبی باعث کاهش تعداد تنفس و کاهش اکسیژن گیری در ارتفاع و تشدید ارتفاع زدگی در کوهنورد می شود.


در نتیجه مصرف الکل در ارتفاع و حتی در شب قبل از اجرای برنامه های کوهنوردی(در ارتفاع پایین) بهر دلیل و عنوان ممنوع می باشد.

دکتر حمید مساعدیان



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 1 اسفند 1391

ایستگاه تامل



:: موضوعات مرتبط: زمستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 1 اسفند 1391

قله اراكوه 91/11/27

بنام خالق کوه های استوار

 تعداد شرکت کننده :۱۲نفر از گروه آوا و ۲۶نفر از گروه هرا برز

مقصد : جاجرود -روستای کمرد- قله اراکوه

با تشكر از آقاي جعفر پور

برنامه این جمعه یه برنامه مشترک بود با گروه کوهنوردی هرابرز گروهی جوان و با نشاط و پر انرژی .  با وجود اینکه تعداد زیادشون بصورت مهمان شرکت کرده بودند ولی پابه پای سایر دوستان تا قله اراکوه گروهو همراهی کردند.امیدوارم که بهشون خوش گذشته باشه ودر آینده نیز با برنامه ریزی مناسب و هماهنگی بهتر از تجربیات و پتانسیل دو گروه نهایت استفاده را ببریم.

عکس های این برنامه تقدیم همه دوستان در گروه آوا و هرابرز

 

 

 

 

 

عکس های بیشتر در ادامه مطلب



:: موضوعات مرتبط: زمستان 91، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : دو شنبه 30 بهمن 1391

گزارشی از حادثه 21 بهمن دماوند جنوبی

حتما بخونيد فكر نكنيد مرگ فقط براي همنورد اتفاق مي افته

 

در روز شنبه 21 بهمن 91 پس از صعود قله و هنگام باز گشت از روی یال اصلی به سمت پناهگاه جنوبی دماوند، در ساعت حدود 17:25 و در ارتفاع 4900 متری متوجه شدم که در یخچال سمت غرب یال اصلی یک نفر از کوهنوردان بالای سر یک شخصی که درازکش بود ایستاده و با فریاد از دیگران درخواست کمک می کند. پشت سر من در فاصله 50 متری، آقای حسن نجاریان به همراه تیمشان داشتند از یال فرود می آمدند و من قبل از اینکه به سمت محل حادثه روی یخچال بروم ، به آقای نجاریان اطلاع دادم که ظاهرا حادثه ای رخ داده است.

از روی یال اصلی به سمت محل حادثه که به فاصله حدود 40 متری غرب یال اصلی و در ارتفاع 4870 متری قرار داشت، تراورس کردم و همزمان با دو نفر دیگر از همنوردان شخص اول که تیمی 3 نفره از اصفهان (اسپرت کوهستان) بودند، بالای سر مصدوم رسیدم. مصدوم از ناحیه سر صدمه شدیدی دیده بود و سرش شکافته شده بود . گروه اصفهانی از تبحر امداد برخوردار بودند و به سرعت امداد اولیه انجام شد. سر مصدوم پانسمان شد و جلوی خونریزی گرفته شد. با پتوی نجات و لباسهامون ، سعی شد دمای مصدوم حفظ شود. مصدوم نبض داشت و تنفس داشت ولی مردمک چشمش به نور واکنش نمی داد. با توجه به اینکه احتمالا مدتی از زمان حادثه می گذشت، مصدوم در شرف هیپوترمی قرار داشت.

خوشبختانه من بی سیم همراهم بود و با همنورد دیگرم که جلوتر از من بود و به پناهگاه نزدیک شده بود، تماس برقرار کردم و وضعیت را اطلاع دادم . از آنجا که جی پی اس نیز داشتم، موقعیت دقیق را با بی سیم به پناهگاه اطلاع دادم و پناهگاه در جریان جزئیات کامل حادثه و موقعیت قرار گرفت. از پناهگاه درخواست تماس با هلال احمر و ارسال هلی کوپتر کردیم، چون وضعیت مصدوم وخیم بود. 

چند نفر دیگر هم از راه رسیدند، از جمله کسانی که از جبهه شمالی صعود کرده بودند و از جنوبی فرود می آمدند. در حالیکه منتظر پاسخ برای ارسال هلی کوپتر بودیم، با باتومها و زیر انداز و کاپشن گورتکس و طنابهای انفرادی که خوشبختانه همه داشتیم، برانکارد تهیه شد . در این حین با افرادی در پناهگاه که از پزشکی سررشته داشتند، با بیسیم در ارتباط بودیم و وضعیت مصدوم را با ایشان چک می کردیم. متاسفانه تلاشها برای ارسال هلی کوپتر به جایی نرسید و گفتند که مصدوم را باید خودتان تا پناهگاه پایین بیاورید! همچنین هویت مصدوم همچنان ناشناخته بود و افراد مستقر در پناهگاه نگران شده بودند.

دیگر خورشید غروب کرده بود و هوا تاریک وبسیار سرد بود. باید مصدوم را با برانکارد ساخته شده به پایین حمل می کردیم. در این حین دو نفر که از روی یال پایین می آمدند را صدا زدیم و به ما رسیدند. آن دو نفر با دیدن مصدوم شوکه شدند و او را شناسایی کردند، چرا که مصدوم هم تیمی خودشان بود که از آنها جدا شده بود و از یخچال فرود آمده بود. آنها از گروه کوهنوردان جوان اسلامشهر بودند که از تیم 5 نفره شان، 3 نفرشان آنروز صعود قله داشتند. نام مصدوم را آقای علی محمد مهدور 41 ساله عنوان کردند. موضوع را با بیسیم به پناهگاه اعلام کردم.

با پناهگاه هماهنگ کردیم که همزمان که ما مصدوم را پایین میآوریم، از پناهگاه نیز یک تیم کمکی، برانکارد بالا بیاورد و به ما کمک کنند. آنروز افراد مستقر در پناهگاه همگی مثل ما تخلیه انرژی شده بودند و افراد کمی توانسته بودند بالا بیایند. 

مصدوم را به روی برانکارد ساخته شده با باتوم و... منتقل کردیم و با طناب بستیم و پس از منصرف شدن برای انتقال از طریق یال، تصمیم بر این شد که برای انتقال سریعتر و راحت تر، مصدوم را روی همان یخچال سر دهیم. مصدوم را از چهارگوشه با طناب حمایت می کردیم و افرادی که کرامپون و کلنگ داشتند، طنابها را کنترل می کردند تا حرکت مصدوم سرعت نگیرد و کنترل شود. وسایل مصدوم نیز به پایین حمل شد. 

با ارتباطی که با بیسیم با افرادی که از پایین حرکت کرده بودند برقرار می کردم، محل خودمان را با چراغ دادن به ایشان اطلاع می دادم که به سمت ما بیایند. پس از طی مسافتی روی یخچال، بسکت مصدوم را اصلاح کردیم تا حرکت بهتری صورت گیرد و برف وارد بدن مصدوم نشود. من به جهت اینکه عقب تر میامدم، در آن لحظه متوجه وضعیت مصدوم نبودم.

با رسیدن گروه کمکی از پایین با برانکارد در فاصله نزدیک پناهگاه، مصدوم به برانکارد منتقل شد و باقیمانده مسیر تا پناهگاه نیز طی شد و در ساعت 21:05 به پناهگاه رسیدند. من در این لحظه عقبتر بودم و با فاصله 5 دقیقه بعد به پناهگاه رسیدم.

خوشبختانه یک پزشک کوهنورد آلمانی (مارینا) در پناهگاه حضور داشت تا به وضعیت مصدوم رسیدگی کند. اطلاعات اولیه حاکی از آن بود که گروه امداد اولیه (تیم اسپرت کوهستان اصفهان) ، کارشان را برای پانسمان اولیه و انتقال به پناهگاه به نحو احسن انجام داده بودند و مصدوم زنده به پناهگاه رسید. مصدوم به اطاق نمازخانه پناهگاه منتقل شده بود و تیم پزشکی مشغول بودند. ظاهرا اطاق نیز گرم شده بود و بطری های آب گرم نیز روی بدن مصدوم قرار داده شده بود تا دمای بدن کنترل شود. ولی خبرها حاکی از آن بود مصدوم وضع مناسبی ندارد و شکستگی دست و پا نیز داشته است.

آن شب همگی در پناهگاه نگران بودند و هر کاری از دستشان برمی آمد انجام می دادند. اما مشکل آنجا بود که مهمترین پناهگاه کشور در مهمترین کوه ایران در روزی که صعودهای زیادی صورت می گرفت، فاقد امکانات درمانی اولیه بود! پزشک دنبال نخ بخیه و چسب بخیه بود. دریغ از وجود یک سرم رینگر تا بتوانند کاهش فشار خون ناشی از خونریزی را کنترل کنند. تنها یک کپسول اکسیژن وجود داشت که کمک بود و آن کپسول هم پس از 10 ساعت یعنی 7 صبح فردا خالی شد و مصدوم از دست رفت! طی تماسهایی که با مرکز انجام شده بود، قرار بود که 7 صبح هلی کوپتر امداد پرواز کند.

صدای ناله مصدوم تاصبح  در پناهگاه پیچیده بود ، اما خبرها حاکی از مرگ مغزی او داشت. ظاهرا با به پایان رسیدن کپسول اکسیژن، مصدوم ضربانش را از دست داد و چند بار CPR شد و بازگشت و دوباره رفت. با نبودن امکانات در پناهگاه، تلاش تیم پزشکی بی نتیجه بود. پزشک می گفت که اگر سرم وجود داشت واکسیژن، می توانستند اورا زنده نگه دارند. از هلی کوپتر هم خبری نبود و شنیده شد که هلی کوپتر 7 صبح آماده پرواز بوده ولی اجازه پرواز را ظاهرا به دلیل مسایل امنیتی 22بهمن هنوز نگرفته است!

تیم سه نفره ما در ساعت 8 از پناهگاه فرود آمدیم. پس از نیم ساعت صدای هلی کوپتر شنیدیم، ولی فرود نیامد. چند بار دیگر نیز هلی کوپتر رد شد، ولی به پناهگاه نزدیک نشد. نهایتا در ساعت 11:35 که به مسجد (گوسفنسرا) رسیدیم، دیدیم که هلی کوپتر آمد و کنار پناهگاه نشست و مصدوم را که دیگر تبدیل به جسد شده بود، منتقل نمود.

نوشدارو پس از مرگ! جای این سوال باقی است که چطور در روزی که هوا صاف و آفتابی و با سرعت باد بسیار پایین در حد صفر بود، چطور هلی کوپتر اینقدر دیر آمد و دیر فرود آمد؟ آیا این وضعیت امدادرسانی جای سوال ندارد؟ آیا فدراسیون پاسخی برای وضعیت کمکهای اولیه مهمترین پناهگاه کوهنوردی خود پاسخی دارد؟ هر آنچه آنشب امداد انجام شد و مصدوم تا صبح 22 بهمن زنده نگاه داشته شد، حاصل تلاش کوهنوردان بود و هیچ حمایت و کمکی از مسوولین مربوطه دیده نشد، بجز برای انتقال جسد!!!

متاسفم برای کوهنوردی ایران و امکانات امدادی کشور که جان انسانها در کمترین اولویت قرار گرفته و وقتی به مصدوم می رسند که به جسد تبدیل شده باشد! لابد اعضاء پیوندی مهمتر از نجات جان یک مصدوم است! چطور فدراسیون می تواند هزاران لیتر بطری آب معدنی به پناهگاه منتقل کند و ذخیره کند و به قیمت هر عدد 2000 تومان به فروش برساند ، ولی نمی تواند یک عدد سرم در پناهگاه ذخیره نماید؟

پشیمانم از وارد شدن به کوهنوردی سنگین و پشیمانم از ... آخ

منتظر پاسخ مسوولین هستیم. پاسخ به خانواده زجر کشیده آن مرحوم و پاسخ به کسانی که از جان خود آن شب مایه گذاشتند و مصدوم را با مشقت و به امید رسیدن کمکهای امدادی از مرکز ، به پناهگاه منتقل نمودند و پاسخ به هزاران کوهنوردی که با امیدهایی به جرگه کوهنوردی وارد شده اند...

وحید سپنج

سه شنبه 23 بهمن ساعت 13:30

پی نوشت1: گزارش کامل تیم اسپرت کوهستان اصفهان

پی نوشت 2: همچنین بخوانید مطلب رضا زارعی را در این رابطه



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : شنبه 28 بهمن 1391



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به گروه کوهنوردی آوا مي باشد.