گروه کوهنوردی آوا
گزارش صعود به قلل ایران

اطلاعیه / قابل توجه مسئولین بخش های جستجو و نجات استان‌ها انعقاد تفاهم نامه همکاری فدراسیون با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر واژه کوهستان یا قبرستان: شاهوار ۱۷.۱۲.۹۷ یخ نوردی دره هملون ۲۸.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ نجفدر به هاره قسمت سوم تصاویر نجفدر به هاره قسمت دوم تصاویر نجفدر به هاره قله برج ۱۰.۶.۹۷ تصاویر قله پاشوره ۲۲.۴.۹۷ دوره نجات فنی دهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمالی تهران برگزار شد خط الراس ریزان.پرسون.اندار.۹۷۰۳۰۱۸ مصوبات نهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران: دهمین شماره گاهنامه «صعود» منتشر شد مصوبات هشتمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران


فراخوان گردهمایی تشکل های کوه نوردی استان تهران

"فراخوان گردهمایی تشکل های کوه نوردی استان تهران"

(قابل توجه اعضای هیئت مدیره هیئت ها، حوزه ها، باشگاه ها و گروه های استان تهران)


به اطلاع می رساند این هیئت در راستای اجرای تقویم ورزشی سال 1391 خود؛ در نظر دارد "گردهمایی تشكل های كوه نوردی استان تهران" را در روز سه شنبه چهارم مهرماه 1391 همزمان با "روز جهانی پاكسازی كوهستان" برگزار نماید. لذا از اعضای محترم هیئت مدیره کلیه هیئت ها، حوزه ها، باشگاه ها و گروه های استان تهران جهت حضور در این گردهمایی؛ دعوت به عمل می آید.

زمان برگزاری: سه شنبه 4 مهر ماه از ساعت 17 تا 20

مکان برگزاری: سالن همایش های ستاد سازمان های مردم نهاد شورای شهر تهران؛ واقع در: خیابان انقلاب - خیابان خاقانی (بین خیابان بهار و خیابان دکتر مفتح) - روبروی دانشگاه تربیت معلم تهران



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 24 شهريور 1391

قله دماوند 22و23/6/91

سرپرست : خانم فتحی

عکاس : سید احمد حسینی

ساعت 5:30 صبح به سمت رینه حرکت کردیم وبعد از ترافیک سنگین ساعت 9:30 به مسجد صاحب الزماان عج رسیدیم.بعد از صرف صبحانه گروه حرکت خود را به آرامی به سمت بارگاه سوم آغاز کرد و ساعت ساعت 17 به بارگاه سوم رسیدیم و بعد از برپا کردن چادرها و صرف شام ، و استراحت در یک شب سرد را تا ساعت 5:30 گذراندیم.ساعت 6 صبح صعود به سمت قله،ساعت 11 به آبشار یخی رسیدیم.با توجه به کمبود زمان و مشورت با هم تصمیم به بازگشت گرفتیم.که بسیار درست و بجا بود چرا که اگر مسیر را ادامه میدادیم در برگشت به تاریکی خورده و مجبور بودیم یک شب دیگه در بارگاه بمانیم.با آقای عسگری تماس گرفتیم که بیاید دنبال مان و ایشان نیز قبول زحمت نمودند و در برگشت یه شام مفصل مهمونش کردیم.جای همه دوستان واقعا خالی بود به امید صعودهای دیگر همه باهم. برای سلامتی همه کوهنوردان و ورزشکاران صلوات..

بیست و هشتمین سالگرد فوت پدر رحمان برای شادی روحش صلوات

 

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 24 شهريور 1391

فراخوان مشارکت در روز جهانی پاکسازی کوهستان

"فراخوان مشارکت در روز جهانی پاکسازی کوهستان"

حفاظت و نگهداری از محیط های کوهستانی، امری ضروری است


با توجه به فرا رسیدن سالروز جهانی پاکسازی کوهستان (26 سپتامبر / 4 مهر) این هیئت در نظر دارد همانند سال های پیشین؛ با همکاری هیئت ها، حوزه ها، باشگاه ها و گروه های كوه نوردی استان تهران؛ نسبت به پاکسازی مسیرهای پرتردد استان تهران در طی روزهای 30 و 31 شهریور و همچنین 6 و 7 مهر ماه سال جاری اقدام نماید. لذا از کلیه مجموعه های تابعه دعوت بعمل می آید تا در صورت تمایل نسبت به اعلام زمان، مسیر و یا مسیرهای مورد نظر خود، حداکثر تا تاریخ 26 شهریور ماه اقدام نمایند.

امید است این حرکت فرهنگ ساز و نمادین موجب برانگیختن حس مشارکت و ایجاد همدلی در رسیدن به محیط زیستی پاک و عاری از هر گونه آلاینده باشد. در همین راستا این هیئت آماده دریافت پیشنهادات کلیه مجموعه ها در خصوص معرفی دیگر مسیرها مورد نظر می باشد. در زیر؛ برخی مسیر های پیشنهادی جهت مشارکت در طرح پاکسازی کوهستان معرفی می گردد:


1.       دره درکه تا پناهگاه پلنگ چال
2.       پناهگاه پلنگ چال تا هفت چشمه
3.       پناهگاه پلنگ چال تا ایستگاه 5 توچال
4.       دربند منطقه سنگ نوردی بند یخچال
5.       دربند اطراف جانپناه شروین
6.       دربند پایگاه داودی تا گردنه شیرپلا
7.       دربند گردنه شیرپلا تا قله توچال
8.       دره اوسون تا پناهگاه شیرپلا
9.       پناهگاه کلکچال تا قله کلکچال
10.   گردنه کلکچال تا پناهگاه شیرپلا
11.   گردنه کلکچال تا دشت پیاز چال
12.   قله دارآباد از مسیر یال شن سیاه
13.   قله دارآباد از مسیر چشمه
14.   مسیر های صعود به قلل ساکا، ریزان، آتشکوه و پرسون
15.   ارتفاعات بی بی شهربانو
16.   گردنه دیزین تا قله کلون بستک
17.   پناهگاه لجنی تا قله سركچال
18.   دشت جانستون تا قله خرسنک
19.   دشت جانستون تا قله جانستون
20.   تلخ آب تا قلل برج و خلنو
21.   مسر صعود قله دوبرار از دریاچه تار



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : چهار شنبه 22 شهريور 1391

عرض تسلیت به مسعود اسم علیزاده

کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذو الجلال و الاکرام

جناب آقای مسعود اسم علیزاده

ضایعه درگذشت مادر بزرگ مهربان و مومنتان را از صمیم قلب تسلیت عرض میگوییم و از خداوند متعال می خواهیم، در این شب عزیز روح پاکش را با سرورش ،حضرت فاطمه زهراء (س) محشور نماید و به شما وخانواده محترمتان صبر جزیل عنایت فرماید.

 

 

روابط عمومی گروه کوهنوردی آوا



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1391

شهادت جانگداز امام جعفر صادق (ع) تسلیت باد

 

امام صادق علیه السلام: کسی که دوست دارد بداند آیا نمازش پذیرفته شده یا نه ، با تامل بنگرد که آیا نمازش او را از فحشا و منکر باز داشته؟

پس به اندازه ای که او را بازداشته از او پذیرفته می شود.

سلامتی و فرج صاحب الزمان (عج) صلوات

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، تابستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1391

توصیه های در زمینه در کوهنوردی

توصیه های در زمینه تغذیه در کوهنوردی:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کسانی که به طور جدی کوهنوردی میکنند باید تغذیه خود را بنا به قبل و بعد تمرین، در حین برنامه و زمان پس از برنامه و اصطلاحا ریکاوری طبقه بندی کنند. مهمترین مواردی که در تغذیه باید به آن توجه نمود، تامین میزان انرژی و آب مناسب است.

توصیه میشود که چند روز پیش از تمرین، رژیم غذایی مربوط به زمان تمرین خود را آغاز کنید. دلیل این موضوع آن است که با شروع رژیم غذایی، کربوهیدرات ها که مهم ترین منابع غذایی برای ذخیره و آزاد سازی انرژی هستند از چند روز قبل به صورت گلیکوژن شروع به ذخیره شدن در ماهیچه ها میکنند، بنابراین در طول تمرین بدن دارای ذخایر کافی از گلیکوژن میباشد. نکته مهم اینست که کربوهیدرات مصرف شده در هنگام تمرین بیشینه انرژی مورد نیاز را فراهم نمیکند، بنابراین اینجاست که اهمیت مصرف کربوهیدرات ها قبل از تمرین به خوبی نتیجه گیری میشود.

تغذیه در هنگام تمرین باید صرف "بازسازی عضله" شود. بسیاری از مردم تصور میکنند که برای کار تنها باید پروتیین مصرف نمود، در حالیکه کربوهیدرات ها موادی هستند که انرژی لازم برای این کار را فراهم میکنند. بنابراین داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی پروتیین و غنی از کربوهیدرات در هنگام تمرین ضروری است. برخی از خوراکی های مفید که میتوانند منبع مناسبی از کربوهیدرات باشند عبارتند از:

پاستا که فقط با آرد گندم تهییه شده، نان گندم، برنج و میوه. از مصرف سبزیجات غافل نشوید چون برای ترمیم و بازسازی بدن تحت فشار، ضروری اند. علاوه براین، برای دریافت کمی پروتیین بیشتر، گوشت و لوبیا و لبنیات بیشتری مصرف کنید. اگر به مواد خوراکی بالا علاقه ای ندارید میتوانید از کشک جامد استفاده کنید. برای تمرینات قدرتی به 0.7 تا 0.9 گرم پروتیین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارید. علاوه بر این، مصرف چربی ها را نیز فراموش نکنید زیرا موجب بهبود عملکرد بدن میشوند،(بدن برای ساخت استروییدها و برخی هورمون ها به چربی ها از جمله کلسترول نیاز دارد.-مترجم). یک راه خوب برای رساندن میزان مناسب چربی به بدن، استفاده از روغن های گیاهی و سالم از جمله روغن خالص زیتون و روغن نارگیل است که میتواند در سالاد، سرخ کردن و طبخ غذاها مورد استفاده قرار گیرد.

همواره به یاد داشته باشید که مواد خوراکی مورد نیاز ورزشکاران باید در طول زمان مصرف شود، نه اینکه تنها در طول تمرین مورد استفاده قرار گیرد تا انرژی به میزان مناسب ذخیره گردد. برخی از افراد در طول تمرین برای ذخیره انرژِی ساکارز( قند و شکر معمولی- نوعی دی ساکارید-مترجم) مصرف میکنند. پاسخ بدن افراد در مقابل این عمل متفاوت است، بنابراین توصیه میشود که در صورت تمایل برای مصرف دی ساکاریدها به صورت آزمون و خطا میزان مناسب را برای شخص خود بیابید. قند و شکر میتواند به عنوان یک منبع سریع انرژی عمل کند و به سرعت میزان زیادی انرژی به بدن برساند. البته برای برخی مانند یک زهکش عمل میکند و در اواسط تمرین اثرات خود را از دست میدهد.

انواع گوناگونی از خوراکی های بسته بندی شده و مناسب برای برنامه های کوهنوردی وجود دارد که میتوانند به خوبی مواد مغذی را به میزان کافی در اختیار بدن قرار دهند.

پروتیین ها نقش های گوناگونی در بدن ما انجام میدهند، از جمله بهینه سازی ذخیره ی کربوهیدرات ها، ترمیم بافت های آسیب دیده، دفاع در سیستم ایمنی، رشد و نمو. بنابراین مصرف این دسته از مواد خوراکی برای کوهنوردان اهمیت ویژه ای دارد، خصوصا در ترمیم آسیب دیدگی های احتمالی در حین صعود و فرود. منبع پروتیین دریافتی نیز اهمیت حیاتی دارد، مثلا پروتیین موجود در ماهی، مرغ، شیر و کره بادام زمینی به خوبی آمینواسید های ضروری را به خوبی تامین میکند.

نگاه داشتن بدن در حالت پرآبی و به اصطلاح "هیدراته" باعث بهبود عملکرد دستگاه های بدن میشود و حتی اندکی نیز موجب افزایش انرژی زایی میگردد. پس از نوشیدن های متوالی غافل نشوید. یک بررسی نشان میدهد که مصرف چای علاوه بر اینکه باعث از دست دادن آب بدن نمیشود، بلکه باعث بهبود حال روحی کوهنورد نیز میشود. بنابراین مصرف متعادل آن در صعودها توصیه میشود.

تغذیه در هنگام بازیابی یا اصطلاحا ریکاوری اهمیت فوق العاده زیادی دارد که معمولا از چشم ها پنهان میماند. هنگام پایان برنامه همچنان باید دقت خود را در استفاده ی درست از مواد خوراکی حفظ کنیم. در این زمان نیاز است تا ذخایر انرژِی از دست رفته دوباره تامین شود و ماهیچه ها به حالت ابتدایی و نرمال خود بازگردند. بنابراین پس از هر برنامه دوباره به رژیم غذایی پیش از تمرین خود مراجعه کنید، استفاده از کربوهیدرات ها را از سر گیرید و فراوان آب بنوشید تا بدن برای برنامه های آینده آماده شود.

عشق به کوهنوردی هنگامی تقویت میشود که تمام دستگاه ها و بافت های بدن به طور موفقیت آمیزی کار کنند. یافتن مواد مناسب و میزان کافی آنها به صرف کمی زمان و کسب تجربه نیاز دارد. در رژیم غذایی خود از برقراری تعادل بین میزان مصرف کربوهیدرات، پروتیین و چربی غافل نشوید. ضمنا، مهمتر از همه! زیاد آب بنوشید!

منبع:http://trainingformtrainier.blogspot.com/2008/11/nutrion-for-mountaineers.html

*دوره کارآموزی کوهپیمایی، شهریور 1391، با تشکر از مربی گرامی آقای جاوید کاظم زاده - گردآوری: دکتر حمید مساعدیان

مترجم: پویا علیخانی و با تشکر از وبلاگ سنگنوردی و کوهنوردی فنی



:: موضوعات مرتبط: تغذیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 17 شهريور 1391

اصول اوليه ای که باید در کوهنوردي و کوهپیمایی رعایت کرد

اصول اوليه ای که باید در کوهنوردي و کوهپیمایی رعایت کرد:



انجمن پزشکی کوهستان ایران: استفاده از کوهستان و طبيعت زيبايش و لذت بردن از آن نياز به رعايت اصول و مقرراتي دارد که رعايت هر يک از آنها در تندرستي و سلامتي کوهنورد بسيار موثر است:

1- هرگز تنها به کوه نرويد.

2- از مسيرهاي عمومي و علامت گذاري شده حرکت نماييد.

3- به خانواده، دوستان، قرارگاهها، و پناهگاهها مسير کوه پيمايي خود را اطلاع دهيد و پس از بازگشت نيز به تمامي کساني که اطلاع داده ايد خبر بازگشت خود را اعلام نماييد.

4- صعود خود را صبح زود آغاز کنيد. هميشه طوري برنامه ريزي کنيد که وقت اضافي براي استراحت، بازگشت و حوادث پيش بيني نشده داشته باشيد.

5- وضعيت هوا را به طور دائم در نظر داشته باشيد.


6- برنامه و زمان بندي دقيقي براي کوه پيمايي تنظيم نماييد.

7- هميشه يک سوت و يک چراغ قوه به همراه داشته باشيد.

8- قبل از آغاز برنامه اطمينان حاصل نماييد که کليه امکانات لازم براي کوه پيمايي را به همراه داريد.

9- هرگز از ساک و کيف به جاي کوله پشتي استفاده نکنيد.

10- قدم ها را با مکث برداريد و در شيبهاي تند روي هر پا اندکي استراحت نماييد.

11- کفش و لباس مناسب فصل را بپوشيد و هميشه لباس اضافي نيز به همراه داشته باشيد.

12- اگر برنامه شب ماني داريد قبل از تاريک شدن هوا اقدام به برپايي چادر و کمپ نماييد.

13- هميشه يک کيف کمکهاي اوليه همراه خود داشته باشيد.

14- يک کيسه کوچک زباله در کوله پشتي خود داشته باشيد و فراموش نکنيد که کوه هميشه بايد تميز باشد تا قابل استفاده مجدد براي شما و ديگران باشد.

با يک قدم دم و با قدم ديگر بازدم را انجام دهيد ، فراموش نکنيد که تنفس را از راه بيني انجام دهيد و در شيبهاي تند با هر قدم يک دم و يک بازدم انجام دهيد

15- طول و سختي مسير صعود براساس توانايي ضعيف ترين فرد گروه انتخاب شود.

16- افراد گروه در يک برنامه کوه پيمايي بايد از آمادگي جسماني و رواني مناسب برخوردار باشند.

17- افراد گروه نبايد اختلاف سني زيادي با هم داشته باشند و تا اندازه اي يکدل و هم سليقه و هم اخلاق باشند.

18- هر گروه حداقل بايد يک مربي درجه (3) کوه پيمايي به همراه خود داشته باشد.

19- در مسيرهاي برفي، از سرخوردن بدون کنترل خودداري نماييد.

20- اگر مشکلي پيش آمد و يک نفر مصدوم در گروه به همراه داريد قبل از اتلاف وقت به طرف پايين حرکت نماييد.

کروکي ، نقشه و قطب نما يا
G.P.S
21- همراه داشته باشيد.
22- اندازه قدمها و گامها به اندازه عرض شانه ها برداشته شود.

23- با يک قدم دم و با قدم ديگر بازدم را انجام دهيد و تنفس را از راه بيني انجام دهيد و در شيبهاي تند با هر قدم يک دم و يک بازدم انجام دهيد.

24- هيچ وقت بدون اجازه سرپرست از تيم جدا نشويد.

25- در سربالايي ها و شيبهاي تند به صورت زيگزاک حرکت نماييد تا شيب مسير شکسته شود.

26- در سربالايي و سرازيريها با تمام کف پا راه برويد.

27- از حرکت با بغل پاها در سرازيري ها خودداري کنيد.

28- در صعود، هميشه سنگيني خود را به جلو و در فرود سنگيني خود را به عقب متمايل نماييد.

29- قبل از حرکت ابتداء تمرينات ورزشي و حرکات کششي را حتماً انجام دهيد.

30- در ابتدا حرکت هر نيم ساعت 10 دقيقه استراحت و سپس زمان حرکت زيادتر و زمان استراحت کمتر مي گردد (به ازاي هر يک ساعت حرکت 10 دقيقه استراحت نماييد)

31- در هنگام استراحت و حرکت، خوردن آب و تنقلات و شيريني جات را فراموش نکنيد.

32- بعد از توقف ، کوله پشتي و پشت خود را به طرف آفتاب قرار دهيد و بلافاصله لباس گرمکن و بادگير خود را بپوشيد.

33- در هنگام حرکت از پوشيدن لباس اضافي خودداري نماييد و هنگام توقف آنها را بپوشيد.

34- پاها را روي زمين نکشيد بلکه اندکي از زمين بلند کنيد و دستها را آزاد نگهداريد.

35- هر 125 قدم حدود 100 متر مي باشد و مسافت پيموده شده را مي توان به اين صورت محاسبه نماييد.

36- در صخره نوردي هميشه 3 نقطه از بدن بايد درگير سنگ باشد.

37- آهسته و منظم حرکت کنيد.

38- براي شروع کوه پيمايي سعي کنيد تابستان و اوايل پاييز را انتخاب کنيد.

39- از ريزش و جا به جا کردن سنگ خودداري نماييد.

40- اگر گُم شديد در فرود آمدن از کوه عجله نکنيد، با مشورت بهترين راه را پيدا کنيد.

41- مسير صعود را با سنگ چين علامت گذاري نماييد تا در زمان برگشت دچار اشتباه و گُم کردن راه نشويد.

42-زمان فرود اغلب سخت تر از صعود مي باشد، با اين محاسبه زمان و توان خود را تقسيم بندي نماييد.

با تشکر از وبلاگ هیئت تکاب - گردآوری: دکتر حمید مساعدیان



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 17 شهريور 1391

قله سیاه چال و پرسون 91/6/10

سرپرست :سعید روشن ضمیر

عکاس :علی عسگری و سپیده فتحی

تعداد همنوردان نه نفر

منطقه روستای افجه دشت هویج برنامه یک رو نیم.

به كوه مي رويم تا به سهم خويش از نقش فرخنده او در تامين امنيت انساني سپاسگزار باشيم . كوه يكي از نشانه هاي آشكار خداوند است .

 

حرکت ساعت 5 بعد ظهر از میدان نازی آباد.ساعت هفت به روستای افجه رسید و پس از گذراندن یک شب در زیر نور ماه،ساعت هفت صبح صعود به قله پرسون را شروع و ساعت 9:15 صبح به قله رسیدیم. ساعت 10:15پس از صرف صبحانه،  حرکت به سوی قله سیاه چال کوچک و پس از صعود و عبور از قله صعود خود را با اهستگی در شیب تند قله سیاه چال بزرگ شروع کردیم و پس از 2 ساعت کوهنوردی ساعت 12:30 موفق به صعود به قله سیاه چال بزرگ شدیم. و ساعت 4 به دشت هویج رسیدیم.نکته جالب اینجا بود که بعد چند سال ما در دشت هویج،هویج خوردیم.واقعا جای تمام دوستانی که در این برنامه نبودند خالی بود. بخصوص علی ذکایی که همه دوستان تونستند راحت در هنگام برگشت استراحت کنند.

برای دیدن بقیه عکسها به ادرس زیر مراجعه نمایید

http://ali-asgari1355.loxblog.com/



:: موضوعات مرتبط: تابستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 12 شهريور 1391

اسیب های زانو در کوهنوردی

 

 

 مفصل زانو حساسترین مفصل بدن است که حدود 80% وزن بدن انسان را تحمل می کند. در ورزش کوهنوردی این مفصل تحت فشار بسیاری است و در طی یک روز فعالیت ورزشی کوهنوردی شاید در حد 50 تن وزن و فشار را تحمل می کند. بی احتیاطی در نحوه مراقبت از مفصل زانو بسیاری از کوهنوردان را از ادامه پرداختن به ورزش کوهنوردی محروم کرده است و این کوهنوردان مجبور هستند به ورزشهای دیگری در سطح شهر روی بیاورند. آشنایی با مفصل زانو و کارکرد آن می تواند توجه شما را به مراقبت بیشتر از این مفصل جلب کرده و باعث ادامه ورزش کوهنوردی برای سالیان سال گردد.

سه استخوان در تشکیل مفصل زانو شرکت دارند:

  • - در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان کشکک در تشکیل مفصل زانو شرکت می کنند.
  • - استخوان نازک نی در تشکیل مفصل زانو شرکت ندارند اما درست در مجاورت بخش خارجی مفصل زانو قرار دارد.

آناتومی زانو

  • مفصل زانو جزء مفاصل متحرک است که از به هم رسیدن استخوان ران و استخوان درشت نی به وجود می آید و به وسیله رباط ها ( لیگامان ها ) به همدیگر مفصل میشوند .
  • مفصل زانو مفصلی لو لائی است که از کندیل های استخوان ران و درشت نی و سطح پشتی کشکک درست شده است .
  • این مفصل دارای حرکات تا شدن ( فلکسیون ) باز شدن ( اکستانسیون ) و به هنگام خم بودن زانو کمی هم حرکات پهلویی یا جانبی دارد .
  • این مفصل بزرگترین مفصل بدن است که از اهمیت زیادی برخوردار است و به خاطر حرکات زیاد و تحمل وزن بدن در معرض آسیب دیدگی قرار دارد .
  • مفصل زانو توسط یک کپسول مفصلی بزرگ و به کمک رباطها ، مینیسک ها و عضلات آن منطقه  تقویت و محافظت می شود .
  • غضروف های مفصلی از تماس مستقیم استخوان ها با هم جلو گیری می کند و در نتیجه مفصل از آسیب دیدگی محافظت می شود .

 

تاندونها عضلات را به استخوانها متصل میکنند

رباطها  دو استخوان را به یکدیگر متصل میکنند

 

رباطها Ligaments

  • رباط ها باندهای فیبری هستند که دو استخوان را بهم ارتباط و متصل می کنند.
  • زانو  4  رباط مهم دارد که این 4 رباط استخوان ران را به استخوان درشت نی محکم متصل می کنند و پایداری استاتیک مفصل زانو را تامین می کنند.
  • رباطهای صلیبی   قدامی و خلفی سبب پایداری مفصل زانو در حرکات به سمت جلو و عقب و ضربات در این جهات و نیز پایداری مفصل زانو در برابر حرکات چرخشی اعمال شده به زانو می شوند.
  • رباطهای جانبی   داخلی و خارجی که در طرفین زانو قرار دارند هم سبب پایداری مفصل زانو در برابر اعمال نیرو به سمت خارج و داخل زانو می شوند .

تاندونها TENDONS

  • تاندونها عضلات را به استخوان اتصال میدهند.
  • تاندون عضله چهار سر رانی ( جلوی ران )‌ در پائین در جلوی مفصل زانو به استخوان کشکک اتصال می یابد و ادامه آن در پائین کشکک به استخوان درشت نی اتصال می یابد. عمل عضله چهار سر رانی باز کردن زانو می باشد.

غضروفها

  • به ساختمانهای  غضروفی  زانو  منیسک  می گويند
  • هر  زانو ۲ مینیسک دارد؛ داخلی و خارجی
  • مینیسک ها تکه هایی نعل اسبی شکل از غضروف هستند که مانند یک بالشتک بین استخوان فمور ( ران ) و ساق پا قرار گرفته اند و نیروهایی را که به زانو وارد می شوند، جذب می کنند تا فشار کمتری به مفصل  وارد  شود و سبب افزایش  سطح تماس در استخوان فوق  و افزایش پایداری مفصل  زانو می شوند .

بورسها

  • بورس یک کیسه کوچک حاوی مایع است که سبب تسهیل حرکات مفصلی می شوند.
  • زانو سه بورس دارد که عبارتند از : بورس کشکک ( جلوی کشکک و زیر پوست ) و بورس زیر کشکک و بورس غازی (Anserine) که در سمت داخل زانو حدود 2 اینچ زیر مفصل زانو قرار دارد.

توجه : همواره باید توجه داشت که دردی که در زانو احساس می شود می تواند ناشی از درد واقعی زانو باشد یا یک درد ارجاعی از ناحیه کمر, ران و یا مچ پا باشد.

شایع ترین مکانیسم های آسیب در مفصل زانو

  • ضربه ای که از جانب خارجی به مفصل زانو وارد می شود یا از جانب داخل به پنجه اصابت می کند
  • ضربه ای که از جانب داخل به مفصل زانو وارد می شود یا از جانب خارج به پنجه اصابت می کند
  • ضربه ای که ناشی از باز یا خم شدن بیش از حد مفصل زانو است
  • حرکت چرخشی بدون برخورد بدنی

آسیبهای زانو در کوهنوردی

- اکثر آسیبهای زانو در کوهنوردی هنگام گذر از سرازیری ها بوجود میایند

-  پیچ خوردگی زانو

-  سقوط از بلندی ؛ ضربه

-  عدم استفاده از باتوم ها ( استفاده نادرست )

-  ندانستن یا انجام ندادن تکنیک های صحیح حرکتی

-  استراحت های مناسب و به موقع بویژه در سرازیری ها

-  تداوم فشارهای شدید علیرغم وجود علایم هشدار دهنده

****************************************

زانو توسط عضلات مختلفی حمایت میشود  وهر چه این عضلات

قوی تر باشند ؛ احتمال آسیب دیدگی زانو کمتر میشود .

 

علل درد مزمن زانو

آرتروز

  • تعریف : به تخریب غضروف مفصلی زانو آرتروز زانو می گویند. در فرم شدید این بیماری منیسک ها که غضروفی اند بطور کامل از بین می روند و دو استخوان ران و درشت نی به یکدیگر سایش پیدا می کنند .
  • نشانه ها : آرتروز زانو سبب درد مزمن زانو می شود که با فعالیت زانو این درد تشدید میگردد.
  • درمان : هدف از درمان در آرتروز کنترل درد است که می توا ند با تقویت عضلات حول مفصل زا نو یا استفاده از داروهای ضد درد و در موارد شدید تعویض مفصل زانو انجام گیرد.

عفونت

  • تعریف :  ورود عامل عفونی ( معمولاً باکتری )  به فضای مفصلی  را  گویند که  سبب ایجاد  عفونت  زانو می شود.
  • نشانه ها :  درد شدید زانو بهمراه تورم  و قرمزی  آن  .  همچنین اغلب فرد دچار تب  و گاهی  دچار  لرز   می شود.
  • درمان : شامل تجویز آنتی بیوتیک برای از بین بردن عامل بیماری و گاهی تخلیه با سوزن مایع مفصلی است.

کندرومالاسی کشکک ( نرمی غضروفی )

  • تعریف : سایش کشکک به قسمت داخلی یا خارجی انتهای تحتانی ران که موجب فشار به غضروف سطح داخلی کشکک و آسیب به آن شود.
  • علائم : این عارضه بیشتر در خانمهای جوان و نیز در ورزشکاران از هر دو جنس رخ می دهد. سایش مداوم سطوح مفصلی بین کشکک و ران سبب التهاب و تخریب غضروف مفصلی می شود که سبب درد همراه با فعالیت و درد بدنبال نشستن طولانی در زانو می شود .
  • درمان : در موارد  خفیف با  اصول اولیه درمان  ( استراحت , یخ درمانی , بالا نگه داشتن و فشار موضعی ) و استفاده از داروهای ضد التهابی درمان صورت می گیرد .
  • همچنین تقویت عضله چهار سر رانی در جلوی ران می تواند آنرا بهبود بخشد .

ازگود - اشلاتر osgood-schlater

(کندگی ضریح استخوان از برجستگی استخوان درشت نی)

  • تعریف : بیماری ازگودشلاتر به شرایطی گفته می شود که محل اتصال تاندون کشکک به استخوان درشت نی محل التهاب و عدم یکپارچگی استخوان شود
  • علائم : درد در محل اتصال به استخوان درشت نی در هنگام اعمال فشار و پس ازآن هنگامی که عضله چهارسرران در برابر مقاومت منقبض می شود، درد تحریک می شود. تورم و حساسیت در محل اتصال تاندون کشکک به استخوان درشت نی.معاینه با اشعه ایکس ممکن است وجود تکه های استخوانی و تغییرات التهابی در برجستگی درشت نی را نشان دهد.
  • درمان : فرد باید استراحت کند.از گرمای موضعی و نگهدارنده های گرما استفاده کند.از اجرای حرکتهایی که موجب تحریک درد می شود نیز اجتناب کند.

بورسیت

  • تعریف : در نتیجه ضربات, عفونت و استفاده مکرر از زانو بصورتی که زانو به زمین فشرده شود می تواند منجر به التهاب بورس های زانو شود.
  • نشانه ها : شایعترین بورسی که دچار التهاب می شود بورس جلوی کشکک است که در  افرادی که زیاد زانو می زنند مثل خدمتکاران یا آنها که زیاد فرش می شویند دیده می شود و منجر به درد جلوی زانو و التهاب و قرمزی می شود. همچنین التهاب بورس غازی که در زیر و داخل مفصل زانو قرار دارد در افراد چاق و زنان شایعتر است و سبب درد  قسمت داخل و پائین زانو بخصوص در شب و در هنگام خم شدن زانو می شود.
  • درمان : درمان بر پایه اصول اولیه مراقبتی شامل بالا نگه داشتن, استراحت, فشار موضعی  و یخ درمانی  است  و  گاهی هم  از   داروهای ضد  درد غیر استروئیدی  (  ایبوبروفن  و استامینوفن) استفاده می شود. در موارد شدید گاهی از تزریق کورتون به داخل بورس استفاده می شود.

نحوه درمان و برخورد با آسیب های زانو

  • در هر آسیب زانو اولین امری که رخ می دهد بوجود آمدن التهاب است. که این التهاب منجر به درد و تورم و کاهش توانایی حرکت مفصل زانو خواهد شد. شکستن این سیکل التهابی می تواند منجر به تسریع بهبودی و کاهش درد شود. برای این امر باید کارهای زیر صورت گیرد :

یکم :  استراحت به زانو

  • استراحت سبب کاهش کشش های مکرر روی زانو می شود.
  • استراحت سبب کاهش التهاب و جلوگیری از ورود آسیب بیشتر به زانو می گردد.

 

دوم :  یخ درمانی

  • سبب کاهش تورم زانو می گردد و در هر نوع آسیب حاد و آسیب مزمن زانو کاربرد دارد.
  • اغلب مولفان توصیه می کنند یخ درمانی 3-2 بار در روز و هر بار برای مدت 30-20 دقیقه صورت گیرد.
  • از تماس مستقیم یخ با پوست بپرهیزید. می توانید کیسه حاوی یخ را در حوله قرار دهید و حوله را روی محل بگذارید.

سوم :  فشار موضعی به زانو توسط بانداژ محل

  • فشار موضعی سبب کاهش تورم و تسریع بهبودی می شود.
  • در برخی از آسیب های زانو بانداژ می تواند به قرار گیری صحیح کشکک سرجای خود و حفظ حرکات مناسب مفصل زانو کمک کند.

چهارم :  بالا نگه داشتن زانو

  • سبب کاهش تورم و التهاب می گردد.
  • بالا نگه داشتن سبب تخلیه مواد زائد و التهابی از زانو به سوی گردش خون مرکزی و کاهش التهاب می شود.

پنجم : استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ( NSAIDS )

  • این داروها  در دوز کم سبب کاهش درد می شوند.
  • این داروها در دوز بالاتر سبب کاهش التهاب هم می شوند.
  • نمونه ای از این داروها عبارتند از : ناپروکسن و ایبوبروفن.
  • چنانچه زخم معده یا اثنی عشر دارید یا قبلاً دچار خونریزی به هر دلیل شده اید قبلاً از مصرف این داروها حتماً با پزشک مشاوره کنید.

 

چه موقع به پزشک مراجعه شود

  • هر گاه بعد از انجام برخوردهای اولیه که اشاره شد و یا استفاده از داروهای ضد درد بعد از 7-3 روز علائم شما ادامه یافت یا حتی بدتر شد حتماً‌ به پزشک مراجعه نمائید.
  • هرگاه بدنبال آسیب به زانو قادر به راه رفتن روی زانو نبودید فوراً به پزشک یا اورژانس مراجعه نمایید چرا که احتمال بروز شکستگی زانو در این موارد بالاست و یک اورژانس به حساب می آید.
  • تب به همراه درد زانو ( احتمال عفونت زانو )
  • درد بسیار شدید و غیر قابل تحمل در زانو.
  • زخم بزرگ یا عمیق در ناحیه زانو باشد.
  • تورم زانو در افرادی که بیماری خونی دارند ( هموفیلی ) یا آنها که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند ( مثل وارفارین )

 

شرح حال

  • درد در کجای زانوست ؟
  • ماهیت درد چگونه است, درد تیز است یا گنگ و مبهم؟
  • آیا آسیب قبلی در ناحیه زانو وجود داشته است یا خیر ؟
  • چه حرکاتی درد را بهبود و چه حرکاتی آنرا تشدید می کند ؟
  • آیا فرد مشکل طبی خاصی دارد؟
  • میزان فعالیت روزانه وی چقدر است ؟
  • چه داروهایی احتمالاً مصرف می کند ؟
  • آیا حس در ناحیه پا و ساق نرمال است ؟
  • آیا فرد تب داشته است یا خیر ؟
  •  

رادیوگرافی و سی تی اسکن

  • بر حسب شرح حال و معاینه پزشک امکان دارد برای بررسی شکستگی استخوانی احتمالی یا دررفتگی زانو و گاهی  برای بررسی برخی سطوح مفصلی یا  مشاهده  تغییرات تخریبی زانو   ( آرتروز ) عکس رادیوگرافی ساده درخواست کند.
  • بندرت پزشک برای بررسی دقیق شکستگی یا دررفتگی امکان دارد سی تی اسکن درخواست کند.
  • هم سي تي اسکن و هم رادیوگرافی ساده برای بررسی شکستگی های عادی هستند اما هر دوی آنها در بررسی و ارزیابی بافت نرم مفصل که شامل رباطها, عضلات و تاندونها و منیسک ها می باشند ناتوان هستند.

ام آر آی

  • در مقایسه با سی تی اسکن, ام آر آی شکستگی های استخوانی را بخوبی نشان نمی دهد.
  • در مقایسه با سی تی اسکن, ام آر آی برای بررسی رباطها و تاندونها بسیار عالی است.

آرتروسکوپی

  • به مشاهده داخل مفصل زانو توسط دستگاه ویدئوئی می گویند.
  • در این روش جراح توسط ابزاری خاص وارد حفره مفصلی زانو شده و آنرا بدقت بررسی میکند.
  • در مواردی می توان اجسام زائد مثل قطعات شکسته غضروف که داخل فضای مفصلی مانده اند و سبب درد شده اند را با این روش تخلیه کرد.

 

جلوگیری از صدمات زانو

  • لاغر اندام بمانید یا بهتر بگوئیم چاق نشوید. با حفظ وزن متعادل فشار بر روی زانوها کاهش و احتمال آسیب و آرتروز هم کاهش خواهد یافت.
  • تناسب بدن خود را با انجام حرکات کششی و تقویت متناسب عضلات حفظ کنید. انجام حرکات کششی روی زانو قبل از ورزش به نحو قابل ملاحظه ای صدمات به زانو را کاهش می دهد.
  • تقویت عضلات چهار سر رانی و پشت ران هر دو به کاهش آسیب های زانو کمک می کند.
  • چنانچه درد مزمن زانو دارید شنا و ورزشهای آبی می تواند درد شما را بهبود بخشد, نیروی شناوری در آب سبب کاهش وزن و نیروی وارده به زانوها می شود.
  • به بدن خود احترام بگذارید چنانچه كاري درد زانوی شما را ایجاد نموده یا بدتر می کند آنرا انجام ندهید.
  • هرگاه خسته اید ورزش را ادامه ندهید, بسیاری از آسیبهای ورزشی هنگامی رخ می دهند که ورزشکار خسته است.
  • استفاده از زانو بند در برخی ورزشها بسیار مفید است

تهیه و تنظیم:دکتر مسعود حمیدی (مربی کوهنوردی و مدرس کمیته پزشکی کوهستان فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی) - منبع: گروه کوهنوردی دامون بندر انزلی و با تشکر از کوه نیوز - گردآوری: دکنر حمید مساعدیان



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1391

انگیزه و مقاومت این مرد ستودنی است!

 

انگیـزه و مقـاومت این مرد ستـودنی است !


اسپنسر وست را تقریبا همه می شناسند. او 31 سال پیش در تورنتو، کانادا متولد شد و زمانی که تنها پنج سال داشت بدلیل یک اختلال نادر ژنتیکی در ستون فقرات، پاهای خود را از ناحیه زیر لگن از دست داد. پزشکان آن زمان به پدر و مادر او هشدار دادند که اسپنسر هرگز قادر به نشستن نخواهد بود. اما انگیزه و اراده ی غیرقابل وصف او باعث شد تا بدون در نظر گرفتن مشکلات ناشی از این نقص عضو از همان کودکی کارهایی غیر ممکن را انجام دهد. او با مقاومت هر چه تمامتر بر درد و رنجش غلبه کرد و پیام الهام بخش خود را در به چالش کشیدن موانع زندگی به گوش جهانیان رساند. بطوریکه در حال حاضر مخاطبان زیادی در سراسر دنیا او را بعنوان استاد انگیزه به رسمیت می شناسند ...

او اخیرا بهمراه دوستان کوهنوردش به قله کلیمانجارو صعود کرد در حالیکه در طول این سفر هفت روزه تنها دستانش بودند که او را به جلو می راندند. او با صعود به بالای بلندترین کوه در آفریقا باز هم ثابت کرد که نیروی اراده حد و مرزی ندارد.
 
 
 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1391

دهمين صعود مشترك فصلي بانوان استان تهران برگزار مي شود - شهريورماه

 

اطلاعیه هییت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران

قابل توجه همنوردان گرامی ،جهت شرکت در برنامه با آقای رحمان رفیقی تماس بگیرید.

بانوان کوه نورد تهرانی به دهمين صعود فصلی بانوان استان فراخوانده می شوند
قله دماوند (5609 متر ـ جبهه جنوبی )



به اطلاع مي رساند این هيات افتخار دارد که در سومین سال اجرای صعودهای فصلی بانوان و در راستای اهداف آن شامل: ترغیب روحیه همکاری و همدلی، آشنایی بیشتر با یکدیگر، تبادل اطلاعات و نقطه نظرات، ارتقاء سطح فنی و کیفی فعاليت ها، دهمین صعود سراسری خود را از تاریخ 22 لغايت 24 شهريورماه 90 به بام ايران، قله 5609 متری دماوند (از مسیر جبهه جنوبی)، و با سرفصل آموزشي جهت یابی برگزار نماید.



لذا از هيات هاي تابعه، حوزه ها، باشگاه ها و گروه ها درخواست مي شود در صورت تمایل حداکثر تا پايان وقت اداري روز شنبه مورخ  18 شهريورماه 90، اسامی 3 نفر از بانوان کوه نورد خود را که دارای؛ کارت بیمه ورزشی، مدرک کارآموزی کوهپیمایی، آمادگي جسماني مناسب، تجربه شب مانی در ارتفاع در روزهای قبل از صعود و سابقه دو سال عضویت در گروه مربوطه هستند را جهت اقدامات بعدی به این هیات اعلام نمایند.

 

   


:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1391

قله الله بند 3/6/91


سرپرست : رحمان رفیقی

عکاس : علی عسگری

تعداد همنوردان :  هفت نفر برنامه

قله الله بند از مسیر روستای اهار دره اهنگرک و دره الله بند.

حرکت از میدان ناز اباد ساعت 5:30 صبح  به سمت روستای اهار ،ساعت 7 صبح به روستا رسیده و ساعت 9 صبح برای صرف صبحانه کنار چشمه زیبا ایستادیم . ساعت 10 به سمت قله حرکت کرده 12:30    موفق به صعود قله شدیم.و در مسیری بازگشت نتوانستیم از استخر اب به راحتی گذر کنیم و جای همه خالی تنی به اب زده ساعت 3 بعد ظهر سوار بر خودرو شده و به ساعت 6 برنامه به اتمام رسید. جای همه دوستان واقعا خالی بود. انشالله صعودهای زیبای بعدی.همه با هم.برای سلامتی همه ورزشکاران و کوهنوردان صلوات.

 

 

 

 

 

 


 

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : شنبه 3 شهريور 1391

موقعیت های اضطراری در کوهستان



کوهستان آرام و دوست داشتنی می تواند بسیار خطرناک و حادثه ساز باشد. به خصوص برای آن دسته از علاقمندانی که در ابتدای راه قرار دارند و و بی شک در معرض تجربه های گوناگونی قرار خواهد گرفت. بد نیست که از پیش با این خطرات آشنا شده و با تجربه و علم کافی با آن روبرو شویم.

معمولاً در بهار هر سال با دگرگونی وضعیت آب و هوایی و وزش نسیم بهاری میل و کشش خاصی در انسان برای حرکت به سوی طبیعت بوجود می آید. در فصل بهار که به صورت سریع پشت سرزمستان سرد و طولانی پدیدار می شود، خطرات خاصی کمین کرده اند. برف ها هنوز سنگین و ناپایدار هستند و بهمن بیشتر دره ها و شیب های تند را تهدید می کند. هوای صاف و آفتابی به سرعت جای خود را به طوفان های سهمگین می دهد. بواسطه ریزش باران های پی در پی خاک خیس خورده ودر معرض لغزش قرار دارد. ریزش های بهاره صخره ها یکی دیگر از خطرات این فصل است.

به دنبال آن به تدریج هوا گرم تر شده، برف ها آب گردیده و تابستان آغاز می شود. در تابستان آب و هوای ثابت تری جریان می یابد که تا اواخر شهریور ماه هر سال بطول می انجامد. در این فصل بجز درگیری با صخره ها از شدت حوادث کاسته می شود و تا زمانی که سوز پاییزی آغاز میگردد همه چیز به خوبی پیش می رود. با اولین سوزهای سرد پاییزی شکل کوهستان به یک باره تغییر می یابد. برف اندکی قلل کوه ها را می پوشاند. همچون بهار هوا بسیار سریع تغییر می یابد و سپس با سپید پوش شدن کوهستان ها از برف وضعیت جدیدی رخ می نماید. بعد از آن زمستان سرد و طولانی از راه می رسد. زمستان و دشواری های خاص کوهستان ها مشکلاتی از قبیل مواجهه با بهمن، مه و کولاک و بوران و برفکوبی، همچنان ادامه می یابد. در مقابله با موقعیت های اضطراری در کوهستان باید به یاد داشته باشیم که نخستین صفت یک کوهنورد انسان دوستی و خدمت به همنوع و عشق به طبیعت است. پس باید غرور را در پایین کوهستان دفن کنید و حتی در مسیرهای راحت به نیروی خود مغرور نشوید.

لازم است در هنگام رویارویی با بدی هوا و نداشتن آمادگی کافی برای روبرو شدن با آن به موقع برگردیم و نجات جان خود و همراهان را از رسیدن به هدف مهمتر بدانیم.

همیشه باید با احتیاط حرکت کنیم و بسیار مراقب باشیم تا هیچ سنگی را از کوه جدا نساخته و به پایین پرت نکنیم. در کوهستان باید از ایجاد سر و صدا اضافی خود داری کنیم و آرامش خاص آن را بی جهت برهم نزنیم.

به خصوص خیلی بهتر است که از دویدن به هنگام پایین آمدن از کوه بپرهیزیم. توجه داشته باشیم که حتی یک پرش یک متری ممکن است پیشامد بدی به دنبال داشته باشد. بی فکر عمل نکنیم و خود را درگیر مسیرهای ناشناخته کوهستان نسازیم.

همیشه باید قبل از دیر شدن وقت و قرار گرفتن در میان توفان و کولاک ارتفاع خود را کم کنیم. در موقع باران و رعد و برق پناه بگیریم و توجه کنیم که برق آسمان غالباً به قله ها و تیغه های سنگی و مناطق مرتفع برخورد می کند.

در این هنگام باید کلیه وسایل فلزی را مانند ساعت و یا کلنگ از خود دور کنیم و در پناه سنگی به فاصله 3 تا 5 متری بر زمین بنشینیم  و عایق ضخیمی در زیر بدنمان قرار دهیم. به هنگام هجوم ناگهانی مه و توفان باید صبور باشیم و هراسان به هر سو ندویم. بلکه با هم فکری در پی شناخت مسیر درست باشیم. در صورت بدتر شدن هوا و نبودن امکان ادامه مسیر در حائل دیوارها و صخره ها ساکن شویم و لباس های گرم تر خود را بپوشیم. مرتب باید دست و پا و انگشتان خود را حرکت دهیم و تا موقع بهتر شدن هوا ولو صبح شده باشد بیدار باشیم و با تمرین و حرکت خود را گرم نگاه داریم. همیشه به هنگام صعود از یک مسیر هر از چند گاهی نگاهی به پشت سر خود بیاندازیم تا منظره بازگشت بیشتر در ذهن باقی بماند.

همیشه زمان خود را برای بازگشت از کوهستان تنظیم نماییم و هرگز تا دیر وقت به صعود ادامه ندهیم و قبل از تاریکی هوا به فکر ایجاد کمپ و یا بازگشت به پایین باشیم. توجه  داشته باشیم که در فصل تابستان برای بازگشت به نصف تا دو سوم زمان صعود وقت نیاز داریم. برای پایین آمدن از میانبرهای ناشناخته که از بالا دید ندارند خودداری نمایی. در موقع پایین آمدن، از پریدن بر روی سنگ ها خودداری کنیم و در شیب های تند آرام و سنگین قدم بگذاریم. پا را از زانو کمی خم کنیم تا فشار ناشی از پایین آمدن مستقیماً به مفصل و استخوان ها وارد نشود و قدمها را با فاصله کم و انعطاف زیاد برداریم.

باید سعی کنیم در هر برنامه بر تجربیات کوهنوردی خود بیفزاییم و به هنگام صعود مسیر بازگشت خود را به خاطر بسپاریم. پس از هر بازگشت حتماً کروکی مسیر و توضیحات لازم پیرامون برنامه را در دفتری یادداشت کنیم.

این یادداشت در آینده کمک موثری به ما و سایر دوستانمان خواهد کرد.

تذکرات زیر را برای ایمنی هر چه بیشتر به یادداشته باشید :

  1. به محض مشاهده هوای نامساعد و قبل از بحرانی شدن شرایط از پوشش حفاظتی خود مانند بادگیر، کلاه و دستکش استفاده کنید. ممکن است کمی بعد طوفان و بوران اجازه این کار را به شما ندهد.
  2. با مشاهده اولین نشانه های بیماری مانند تنگی نفس و خستگی مفرط در میان اعضای گروه فرد بیمار را با همراه به پایین بفرستید.
  3. اگر در برخورد با شرایط غیر منتظره مجبور شدید شب را بدون برنامه قبلی در کوه بمانید ابتدا از ارتفاع خود کم کنید پناه دیواره ها و داخل شکاف ها بهترین مکان برای اتراق شبانه هستند. لباس های اضافی خود را بپوشید.

پایتان را با کفش داخل کوله پشتی قرار دهید و در صورت امکان با نوشیدن چای داغ، بدن خود را گرم نگاه دارید. صبح و در هوای مساعد به طرف پایین حرکت کنید و با رسیدن به اولین تلفن، خانواده و دوستان خود را از حال خود آگاه کنید.

  1. به علت وزش بادهای شدید از اردو زدن روی قله ها و تیغه ها بپرهیزید.
  2. به محض دیدن گله های گوسفند به خاطر داشته باشید که بطور معمول باید شاهد رویارویی با سگ های گله باشید. در اینگونه موارد سگ ها برای دور کردن هر گونه خطر احتمالی شما را تعقیب خواهند کرد و تا حصول اطمینان از اینکه خطری متوجه گوسفندان نیست باز نمی گردند. بنابراین به یاد داشته باشید در صورتی که نیاز خاصی به چوپانان و عشایر از نقطه نظر سوال یا درخواست مواد غذایی ندارید از فاصله 200 تا 300 متری گله مزبور را دورزده و عبور کنید. سگ های گله معمولاً تابع چوپان می باشند در غیر این صورت از تعقیب دست بردار نخواهند بود.

حفظ خونسردی و حرکت دسته جمعی و به اتفاق با توجه به میزان نزدیک شدن آن ها و پرهیز از هر گونه صدایی که باعث تحریک بیشتر آن ها شود از جمله رموز سلامت جستن از معرکه است.

  1. در کوه نوردی های طولانی و صعودهای بزرگ لازم است حداقل یک امدادگر با تجربه حضور داشته باشد تا در موارد مصدومیت و حوادث در دسترس باشد.

شناسایی پناهگاهها و مراکز امدادرسانی از اهم موضوعات است. به همراه بردن ساک وسایل کمک های اولیه و آتل حداقل وسایل لازم است تا یک امدادگر دوره دیده فعالیت مفیدتری داشته باشد.

هماهنگی برای در اختیار گرفتن وسایل مفیدی مثل آمبولانس و هلی کوپتر امداد و مراکز درمانی می تواند کمک های بی نظیری به اعضای آسیب دیده گروه برساند.

کوه نوردان از جمله سالم ترین مردم هستند و از این جهت باید به ایشان تبریک گفت ولی لازم است پیش از صعود های مهم و طولانی حتماً با پزشک خود مشورت کرده  و از سلامت کامل خود اطمینان حاصل نمایند.

 

جراحت ها و فوریت ها

 

اینک که آماده کوهنوردی هستید باید مراقب باشید تا حوادث قابل پیشگیری باعث خراب شدن این فرصت مغتنم نشود توجه به چند حادثه احتمالا رایج در کوهستان می تواند شما را در داشتین یک روز خوب در داخل کوهستان یاری نماید. در این بخش ما به چند نمونه از مهمترین این حوادث و راه های مقابله با آن اشاره می کنیم.



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 3 شهريور 1391

انتخاب كيسه خواب مناسب

 

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: ظاهراً استراحت در بيابان كار دشواري به نظر مي‌رسد. اما تفاوت بين دشواري و لذت بردن به هنگام استراحت در شكارگاه، به سادگي انتخاب يك كيسه خواب راحت و مناسب است. شكل‌هاي مختلف كيسه خواب: تفاوت بين كيسه خواب‌هاي موجود در بازار كاملاً قابل تشخيص است. دو نوع كلي با عنوان‌هاي مستطيلي شكل و موميايي (شبيه به مقبره‌هاي باستاني مصر) وجود دارد كه به علاقه‌مندان كمپينگ عرضه مي‌شود. كيسه خواب‌هاي مستطيلي شكل: اين كيسه خواب‌ها فضاي كافي براي حركت كردن و چرخيدن دارند.



شكل‌هاي مختلف كيسه خواب :
تفاوت بين كيسه
خواب‌هاي موجود در بازار كاملاً قابل تشخيص است. دو نوع كلي با عنوان‌هاي مستطيلي شكل و موميايي (شبيه به مقبره‌هاي باستاني مصر) وجود دارد كه به علاقه‌مندان كمپينگ عرضه مي‌شود.


كيسه خواب‌هاي مستطيلي شكل :
اين كيسه خواب‌ها فضاي كافي براي حركت كردن و چرخيدن دارند. به عبارت ديگر براي كساني كه هنگام خواب عادت به حركت و چرخش دارند، انتخاب بسيار مناسبي هستند. با اين وجود به دليل داشتن فضاي بيشتر، وزن آنها از نوع موميايي بيشتر بوده و اتلاف حرارت نيز بالاتر خواهد بود و در موارد مشابه از نظر عايق‌بندي، قيمت بيشتري دارد. طراحي مستطيلي شكل اين نوع كيسه خواب‌ها امكان استفاده از آن را در اتومبيل نيز به شما مي‌دهد. به علاوه اگر قصد چادر زدن دركنار اتومبيل داريد يا وسايل كمپ را در پشت اسب خود بار كرده‌ايد و جاي كافي براي حمل و نقل داريد، بهتر است از كيسه‌ خواب‌هاي مستطيلي استفاده كنيد. نوع خاصي از كيسه خواب‌هاي مستطيلي با عنوان (Adam & Eve) تركيبي از دو كيسه خواب مستطيلي شكل است كه با يك زيپ به هم متصل مي‌شود. اين كيسه خواب براي افراد خانواده و كساني كه قصد كمپينگ ماشيني را دارند،‌ انتخاب مناسبي خواهد بود. اين نوع كيسه خواب‌ها براي جمع شدن در كوله‌پشتي و حمل و نقل آسان اصلا مناسب نيستند اما در عوض از نظر عايق‌بندي، لايه‌هاي متعددي در قسمت‌هاي بالا و پايين دارند و هنگام استفاده مجزا نيز قابليت‌هاي متفاوتي ارايه مي‌دهند.


كيسه خواب‌هاي موميايي :
اين كيسه خواب‌ها مانند اشكال مستطيلي، زياد حجيم نيستند و وزن آنها در حالت‌هاي دمايي مشابه در حدود 1 تا 2 درصد كمتر از وزن كيسه خواب‌هاي مستطيلي است. كيسه خواب‌هاي موميايي به راحتي قابل جمع شدن و جابه‌جايي هستند و از اين نظر براي كوهنوردان و طبيعت مرداني كه كوله‌پشتي حمل مي‌كنند، گزينه‌ مناسبي به شمار مي‌آيند؛ چرا كه هنگام حمل و نقل بار در كوله‌پشتي، حتي يك اونس بار اضافي هم مهم است! علاوه بر كوچك و قابل حمل بودن، اين كيسه‌ خواب‌ها عايق بسيار خوبي در برابر سرما هستند. به دليل فضاي اضافي و مرده كمتر در اين نوع و نيز عايق‌بندي مناسب، اتلاف حرارت كمتر است و مزيت مهم ديگر آن، وجود پوششي از كلاه براي سر و گردن است كه هنگام سرد شدن هوا از اتلاف حرارت بدن از سر (به عنوان مهم‌ترين منبع حرارت بدن) جلوگيري مي‌كند.


انواع عايق‌بندي :
دو نمونه اصلي از عايق‌بندي‌هاي موجود عبارتند از: عايق‌بندي با الياف مصنوعي (بشر ساخت) و عايق‌بندي با پر كه ترجيحاً از پرهاي غاز است. هر كدام از آنها مزاياي خاص خود را دارند و گاهي اوقات تركيبي از اين دو عايق‌بندي، امكانات بهتري به وجود مي‌آورد.


پر :
اغلب كيسه‌ خواب‌هاي مرغوب و گران قيمت از عايق‌بندي طبيعي با پرهاي غاز يا قو ساخته مي‌شوند. پرهاي مذكور كه از لايه‌هاي زيرين بدن غاز يا قو گرفته مي‌شوند، بهترين عايق طبيعي هستند كه تاكنون شناخته شده است!

راز گرماي پرهاي غاز در حجم هواي محبوس شده مابين آنهاست. در يك وزن مشخص از پرها، هرچه اين حجم بيشتر باشد، ميزان عايق بودن و توليد گرما نيز بيشتر خواهد بود. اين شاخص (حجم هواي محبوس شده در واحد وزن يا يك اونس) با يك عدد مشخص مي‌شود كه هر قدر بزرگتر باشد، نشان دهنده مرغوبيت بالاتر عايق پر خواهد بود.

در اغلب كيسه خواب‌هاي گران و با كيفيت، عدد مذكور در حدود 600 و بالاتر است. پر، علاوه بر گرمايي كه ايجاد مي‌كند بسيار سبك بوده و به خوبي فشرده و جمع مي‌شود. در نتيجه كيسه خواب‌هاي پر كه خيلي حجيم و گرم هستند به راحتي در فضايي بسيار كوچك فشرده شده و قابل حمل مي‌شوند. مدت زمان خشك شدن اين كيسه خواب‌ها در محيط بيابان زياد است بنابراين استفاده از آن در محيط‌هاي مرطوب يك اشكال عمده اين نوع كيسه خواب است. در كيسه خواب پر، ساختار انتخاب شده را طوري برگزينيد كه پرهاي داخل آن به اطراف جابه‌جا شده و لذا تشكيل فضاهاي سرد جلوگيري شود.


مواد مصنوعي :
اغلب عايق‌هاي مصنوعي از اليافي بلند با مغزي توخالي تشكيل شده‌اند كه مي‌تواند هوا را در اين فضاهاي خالي محبوس كرده و عايق‌بندي مناسبي به وجود آورند. الياف توخالي، سبك بوده و فضاي زيادي براي محبوس كردن هوا دارند كه قابليت عايق‌بندي آنها را بهتر مي‌كند.

در كيسه خواب‌هايي با الياف مصنوعي بهتر است مورد انتخاب شده از لايه‌هاي عايق متعدد ساخته شده باشد كه روي هم قرار گرفتن اين لايه‌ها از حركت و جابه‌جايي هوا بين دو لايه جلوگيري كرده و مانع از تشكيل نقاط سرد مي‌شود. مواد مصنوعي معمولا سنگين‌تر و حجيم‌تر از پر هستند و به خوبي پر، قابليت فشردگي و جمع شدن را ندارند. البته اين به آن معني نيست كه كيسه خواب‌هاي با عايق مصنوعي براي حمل در كوله‌پشتي و كمپينگ كوهستاني مناسب نيستند.

الياف مصنوعي برخلاف پر، در محيط‌هاي مرطوب خواص خود را حفظ كرده و قابل استفاده خواهند بود. الياف مصنوعي زود خيس نمي‌شوند و برعكس رطوبت بسيار كمي به خود جذب كرده و به سرعت خشك مي‌شوند (يعني با كوچكترين تابش نور خورشيد و حرارت، رطوبت جذب شده را به محيط باز مي‌گردانند خشك مي‌شوند.) از لحاظ قيمت، كيسه خواب‌هاي با عايق مصنوعي از كيسه خواب‌هاي پر ارزان‌تر هستند.


اندازه و وزن :
اگر حجم و وزن كيسه خواب براي سفر ما مهم باشد، مي‌توان گفت كه كيسه خواب‌هاي موميايي بهترين نوع انتخاب هستند. مهم است كه بدانيم چگونه و چه زماني از كيسه خواب استفاده مي‌كنيم. هنگام انتخاب كيسه خواب همواره وزن آن را در نظر بگيريد تا بهترين مورد را از نظر حمل و نقل انتخاب كنيد. شايد بعضي اوقات بهترين پاسخ خريد دو كيسه خواب باشد؛ يكي از نوع حامپكت مخصوص كوهنوردان و علاقه‌مندان به حمل كوله‌پشتي و ديگري مدل مستطيلي شكل و حجيم كه براي استراحت در كمپ‌هاي بزرگ مناسب است.

عامل مهم ديگر در انتخاب كيسه خواب طول آن است. به طور كلي كيسه خواب‌ها از نظر طولي به دو دسته معمولي و بلند تقسيم مي‌شوند. اگر قد شما كمتر از 180 سانتي‌متر باشد، كيسه خواب‌هاي معمولي مناسب‌تر خواهند بود ولي اگر قدتان بيش از 180 سانتي‌متر است، براي آسودگي بيشتر بهتر است از كيسه خواب‌هاي بلند استفاده كنيد.


رويه (سطح خارجي كيسه خواب) :
بسته به نوع استفاده، رويه كيسه خواب شما بايد از مواد اوليه مناسب انتخاب شود. اگر محيط سنگلاخ و ناهموار است، كيسه خواب‌هاي با رويه برزنتي و مقاوم انتخابي در خور خواهد بود. از سوي ديگر وزن زياد آنها و مشكل جمع شدن، دردسرهايي را به دنبال دارد. كيسه خواب‌هاي با رويه پارچه‌هاي نايلوني مقاوم يا الياف مصنوعي ديگر، نه تنها دوام و مقاومت بسيار خوبي دارند بلكه به راحتي جمع شده و قابل حمل خواهند بود. اگر محيط انتخابي شما مرطوب است بهتر از رويه‌هاي ضدآب استفاده كنيد. امروزه مواد اوليه ضدآب و پيشرفته‌اي توسط كمپاني‌هاي معتبر چون Dupont به بازار عرضه شده كه در رويه كيسه خواب‌ها امكان‌پذير نيست و در هر صورت در مكان‌هاي مرطوب استفاده از يك سرپناه و چادر مناسب ضروري به نظر مي‌رسد.


حد تحمل حرارتي
(Temprature Rating) :
اين عامل معيار مهمي در سنجش و مقايسه كيسه خواب‌ها به شمار مي‌رود. كيسه خواب‌هاي مختلف با اندازه، شكل و وزن‌هاي متعدد هر كدام داراي يك حد تحمل حرارتي مشخصي هستند. اين موضوع به چه معناست؟ آيا اصلاً اين حد حرارتي، تعريف خاصي دارد و هميشه يكسان خواهد بود؟ اين مشخصه حداقل دمايي است كه يك فرد عادي آن را به راحتي در كيسه خواب تحمل كند. اغلب توليدكنندگان كيسه خواب همين تعريف را در مشخص كردن استانداردهاي دمايي براي محصولات خود به كار مي‌گيرند. از طرفي طبيعت مزاجي افراد با هم متفاوت است و نمي‌توان با قطعيت گفت كه كدام حد تحمل حرارتي براي يك فرد عادي مناسب است. به ندرت مي‌توان دو نفر را پيدا كرد كه در داخل يك اتاق احساس كاملاً يكساني در مورد درجه حرارت داشته باشند. هنگام انتخاب كيسه خواب يادتان باشد كه با كدام حد تحمل حرارتي راحت‌تر هستيد. بهتر است هميشه قبل از رفتن به بيابان حداقل دما را در سردترين شرايط آب و هوايي پيش‌بيني كرده و با توجه به طبيعت گرمايي خود، مورد مناسبي برگزينيد. زنان غالبا در مقابل سرما مقاومت كمتري نسبت به مردان دارند بنابراين بهتر است كيسه خواب‌هايي با عايق حرارتي بيشتر انتخاب كنند. اگر شرايط كمپينگ گرم‌تر از حد تحمل حرارتي كيسه خواب باشد مي‌توانيد با استفاده از زيپ‌هاي دوكاره كه در اكثر كيسه خواب‌ها وجود دارد، هواي داخل كيسه را تهويه كرده و حرارت داخلي را كمتر كنيد. اما آيا انتخاب يك كيسه خواب خيلي گرم (با حد تحمل حرارتي بالا نسبت به محيط) امكان‌پذير است؟ چنين انتخابي ممكن است فعاليت‌هاي طبيعت گردي شما را مختل كند، چرا كه در اغلب اوقات مجبور خواهيد شد كه از كيسه خواب خارج شويد و هنگامي كه سردتان شد به درون آن بخزيد. در نتيجه اين كار، بدنتان را مرتب عرق كرده و يا يخ مي‌زند. حد حرارتي كيسه خوابي كه من در سه فصل اول سال استفاده مي‌كنم حدود 9- درجه سانتي‌گراد دارد. در مواقعي كه شدت سرما زياد است بهترين انتخاب خريد دو كيسه خواب جداگانه خواهد بود. يكي كيسه خواب حجيم و سنگيني كه مخصوص سردترين ساعات كمپينگ در زمستان باشد و ديگري كيسه خوابي مخصوص سه فصل سال! (امروزه عايق‌بندي و طراحي‌هاي جديدي در انواع مختلف از كيسه خواب‌ها به كار رفته كه حد تحمل حرارتي آنها را به كمتر از 40- درجه سانتي‌گراد رسانده است.


نكاتي كه بهتر است بدانيد :
- اگر قرار باشد روي زمين بخوابيد حرارت بدن شما در مدت كوتاهي از كيسه خواب خارج شده و جذب زمين مي‌شود. بنابراين بهتر است از تشك‌هاي بادي مناسب يا زيرانداز‌هاي ضدآب با عايق حرارتي كافي استفاده كنيد تا از هدر رفتن گرماي داخل كيسه خواب جلوگيري شود.


- آيا بدن شما به اندازه كافي پوشيده و لباس‌هاي شما بدون درز است؟ اكثر توليدكنندگان كيسه خواب‌هاي موميايي مبناي حرارتي توليدات خود را زماني ارزيابي مي‌كنند كه زيپ‌هاي تعبيه شده كاملا بسته باشد. متأسفانه بعضي از خريداران اين موضوع را رعايت نمي‌كنند و به دليل احساس ناراحتي هنگام كشيده شدن زيپ‌ها و پوشش سر، ترجيح مي‌دهند كه قسمتي از زيپ كيسه خواب خود را در قسمت‌هاي بالايي باز بگذارند. در نتيجه در هواي سرد، بيشتر حرارت بدن خود را از ناحيه سر و بالاتنه از دست مي‌دهند.در اين‌گونه موارد بهتر است براي جبران حرارت از دست رفته به دنبال يك كيسه خواب حجيم‌تر و گرم‌تر بوده و يا از كلاه پشمي مناسبي براي گرم نگه داشتن سر استفاده كنيد.


- پوشيدن لباس‌هاي زير و رو در داخل كيسه خواب و تعويض آنها در تغيير حد تحمل حرارتي كيسه خواب بسيار موثر خواهد بود. پوششي از لباس‌هاي زير گرم و جوراب‌هاي مناسب مي‌تواند تحمل حرارتي كيسه خوابتان را تا 15 درجه بيشتر كند.


- استراحت داخل يك چادر حرارت بيشتري را در مقايسه با فضاي آزاد ايجاد خواهد كرد. حرارتي كه از بدن شما و از طريق كيسه خواب خارج مي‌شود كم كم فضاي كوچك داخل چادر را گرم‌تر مي‌كند و هر قدر اين فضا كوچك‌تر باشد اتلاف حرارتي نيز كمتر بوده و كمتر احساس سرما خواهيد كرد در حالي كه در چادرهاي بزرگتر حرارت توليد شده در داخل چادر زودتر هدر مي‌رود.

برداشت از : http://www.irandeserts.com/



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : جمعه 3 شهريور 1391

با 5 ورزش زانو درد خود را کاهش دهید
 

با 5 ورزش زانو درد خود را کاهش دهید

 

 

در ابتدا با مقدار کم شروع کنید. اگر برای بار اول، بدون درد حرکات را انجام دادید، برای بار دوم تعداد حرکات را بیشتر کنید. به طور کلی، در حدود 30 دقیقه هر روز ورزش کنید.

انجمن پزشکی کوهستان ایران: پیاده روی باعث کاهش درد مفاصل و تقویت عضلات پا می شود و انعطاف پذیری بدن را بهبود می بخشد و برای قلب نیز بسیار خوب است.

1 - پا را از یک طرف بلند کردن

پشت یک صندلی را برای حفظ تعادل بگیرید. وزن بدن را روی پای چپ بیندازید. پای راست را بلند کنید و از پای چپ دور کنید. پای راست باید صاف باشد و عضلات پا باید کشیده باشند. خم نشوید. پای خود را پایین بیاورید و استراحت کنید. این حرکت را 10 بار انجام دهید، استراحت کنید و 10 بار دیگر هم انجام دهید. اگر برایتان سخت است تا جایی که می توانید پایتان را بالا ببرید، نه بیشتر. بعد از چندین بار تمرین، خواهید توانست پای خود را بالاتر ببرید.

2 - نشستن و بلند شدن

این تمرین برای راحت بلند شدن می باشد. دو بالش بر روی صندلی بگذارید و صاف بنشینید. کف پاها باید روی زمین باشد. به آرامی بلند شوید. سپس، به آرامی بنشینید. در این تمرین باید زانوها خم باشند و حرکت نکنند. دستان تان هم می توانند آزادانه در طرفین باشند و هم می تواند ضربدری همدیگر را بگیرند. اگر برای تان سخت است، یک بالش دیگر اضافه کنید و یا از صندلی دسته دار برای بلند شدن کمک بگیرید.

3 - تعادل بر یک پا

روی یک پا بایستید. می توانید پشتی یک صندلی را برای حفظ تعادل بگیرید. به آرامی، پای خود را بالا ببرید. 20 ثانیه در این حالت بمانید. به آرامی پای خود را به زمین برسانید. دوباره این حرکت را انجام دهید. این حرکت برای زمانی که می خواهید از ماشین پیاده شوید و یا خم شوید، مفید است. اگر برایتان مقدور است، مدت طولانی تری روی یک پا بایستید و یا با چشمان بسته این حرکت را انجام دهید.

4 - بالا رفتن از پله

این حرکت پا را قوی می کند. ابتدا هر دو پا روی زمین باشند. پای چپ خود را بر روی پله بگذارید (می توانید به جای پله، از جسمی سفت به ارتفاع پله نیز استفاده کنید). به دنبال آن، پای راست را نیز بر روی پله قرار دهید. سپس صاف بایستید. الان کف هر دو پایتان روی پله قرار دارد. پایین بیایید، بدین صورت که اول پای راست خود و سپس پای چپ را پایین بگذارید. 10 بار این حرکت را تکرار کنید و استراحت کنید و سپس 10 بار دیگر انجام دهید. بار دوم ابتدا پای راست خود را روی پله قرار دهید. اگر برایتان سخت است، می توانید از دیوار و نرده برای حفظ تعادل کمک بگیرید و یا در ابتدا، از پله هایی با ارتفاع کم استفاده کنید.

5 - پیاده روی

پیاده روی یک ورزش خوب برای درد زانو می باشد. پیاده روی باعث کاهش درد مفاصل و تقویت عضلات پا می شود و انعطاف پذیری بدن را بهبود می بخشد و برای قلب نیز بسیار خوب است. موقع پیاده روی، به جلو نگاه کنید و با آرامش اعصاب، راه بروید. بازوها و پاهایتان را حرکت دهید. اگر شما مبتلا به استئوآرتریت هستید، بهتر است قبل از انجام دادن ورزش، با پزشک خود مشورت کنید.

سایر ورزش های مفید

اگر ورزش کنید، وزنتان نیز کم می شود (البته با رعایت تعادل در خوردن غذا) و با کاهش وزن، فشار کمتری به مفاصل وارد خواهد شد.

سایر ورزش هایی که برای درد زانو مفید می باشند، عبارتند از: دوچرخه سواری، شنا و ورزش های آبی. ورزش های آبی برای درد مفاصل و آرتریت بسیار خوب هستند.

درباره ورزش هایی که نباید انجام دهید، از پزشک و یا فیزیوتراپیست خود بپرسید.

چه قدر ورزش کنید؟

در ابتدا با مقدار کم شروع کنید. اگر برای بار اول، بدون درد حرکات را انجام دادید، برای بار دوم تعداد حرکات را بیشتر کنید. به طور کلی، در حدود 30 دقیقه هر روز ورزش کنید. بعد از چندین جلسه، عضلات پای شما از زانویتان حفاظت می کنند و انعطاف پذیری بدن شما افزایش می دهند.

برخی از کوفتگی ها و درد عضلانی بعد از ورزش، طبیعی می باشند. اما اگر مفاصل شما آسیب دیدند و متورم شدند، نیاز به استراحت کردن دارید. یخ درمانی و مصرف داروهای مسکن مانند: استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن می توانند برای درد مفاصل مفید باشد. اما بهتر است در اینگونه موارد، به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.

منبع:گردآوری: گروه سبک زندگی سیمرغ www.seemorgh.com/lifestyle tebyan.net



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : چهار شنبه 1 شهريور 1391



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به گروه کوهنوردی آوا مي باشد.